HomeHL-9Κακοκαιρία: Έντεκα διασώσεις από τους πυροσβέστες – Ανάμεσά τους τρία παιδιά

Κακοκαιρία: Έντεκα διασώσεις από τους πυροσβέστες – Ανάμεσά τους τρία παιδιά

Εκκενώθηκε και κέντρο ειδικών παιδιών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο… έλεος της κακοκαιρίας βρέθηκε σήμερα ο νομός Ηρακλείου με αρκετούς πολίτες να παρασύρονται από τα ορμητικά νερά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως στις ανατολικές περιοχές του Ηρακλείου και συγκεκριμένα σε Βιομηχανική Περιοχή, Καρτερό και Νέα Αλικαρνασσός η πυροσβεστική προχώρησε σε έντεκα διασώσεις πολιτών, κυρίως από αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά!

Ευτυχώς, όλοι είναι καλά στην υγεία τους και βρίσκονται σε ασφαλή σημεία.

Εκκενώθηκε κέντρο ειδικών παιδιών

Η πολύωρη καταιγίδα που «χτύπησε» το Ηράκλειο προκάλεσαν πληθώρα προβλημάτων κυρίως στον Καρτερό αλλά και την Αλικαρνασσό.

Μάλιστα, χρειάστηκε να διακοπούν οι κόμβοι των δύο αυτών περιοχών σε Κατσαμπά και Αεροδρόμιο, όπως άλλωστε ήδη έχει γράψει το cretapost.

Ωστόσο, εξαιτίας των ορμητικών νερών που συσσωρεύτηκαν στην περιοχή του αεροδρομίου η Πολιτική Προστασία αποφάσισε την προληπτική εκκένωση του Κέντρου Ειδικών Παιδιών «Ζωοδόχος Πηγή» που βρίσκεται δίπλα από το «Νίκος Καζαντζάκης».

Στήθηκε μία μεγάλη επιχείρηση από τους αρμόδιους φορείς που μετέφεραν σε ασφαλές μέρος τα 50 παιδιά.

278 κλήσεις δέχθηκε η πυροσβεστική μέσα σε λίγες ώρες

Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που εκδηλώθηκαν από εχθές το απόγευμα το Πυροσβεστικό Σώμα, έχει δεχθεί 278 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και απομακρύνσεις – διασώσεις ατόμων.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της πυροσβεστικής:

Ειδικότερα:

  • Στο Ηράκλειο, οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 240 κλήσεις και έχουν πραγματοποιηθεί 64 αντλήσεις και 2 κοπές δέντρων, ενώ μεταφέρθηκαν – διασώθηκαν 27 άτομα από Ε.Ι.Χ.
  • Στα Χανιά, οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες δέχτηκαν 32 κλήσεις και έχουν πραγματοποιηθεί 9 αντλήσεις και 3 κοπές δέντρων ενώ μεταφέρθηκαν – διασώθηκαν 4 άτομα από Ε.Ι.Χ.
  • Στo Ρέθυμνο, οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες δέχτηκαν 6 κλήσεις για άντληση υδάτων οι οποίες έχουν πραγματοποιηθεί.

Στην Περιφέρεια Κρήτης οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις τέθηκαν σε κατάσταση Γενικής Επιφυλακής και συνεχίζουν να επιχειρούν κυρίως για αντλήσεις υδάτων.

Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση