HomeΚΟΣΜΟΣTragedia: Προς απαγόρευση κυκλοφορίας σε Μιλάνο και Νάπολη στην Ιταλία

Tragedia: Προς απαγόρευση κυκλοφορίας σε Μιλάνο και Νάπολη στην Ιταλία

Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η κατάσταση στην Ιταλία, αναγκάζοντας τις αρχές να λάβουν αυστηρότερα μέτρα. Σε ισχύ μέχρι την Παρασκευή η απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τις βραδινές και νυχτερινές ώρες σε Μιλάνο και Νάπολη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Ιταλία αναγκάζεται να λάβει και νέα μέτρα: Από αύριο στο Μιλάνο και από την Παρασκευή στην Νάπολη, επιβάλλεται νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, και όλα τα εμπορικά καταστήματα θα πρέπει να παραμένουν κλειστά από τις 9.00 το βράδυ στην Λομβαρδία και από τις 11.00 στην μεγαλούπολη του ιταλικού Νότου.

Τα νέα μέτρα είναι συνέπεια της διαρκούς αύξησης των κρουσμάτων που καταγράφηκε στην χώρα κατά τις τελευταίες δυο εβδομάδες. Σύμφωνα με τους ιταλούς γιατρούς, στην Νάπολη έχουν μείνει κενές μόνον 20 κλίνες στις μονάδες εντατικής θεραπείας, ενώ στο Μιλάνο πολλά νοσοκομεία αναγκάζονται πλέον να δέχονται σχεδόν μόνον ασθενείς με κορωνοϊό.

Παράλληλα, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε αποφάσισε ότι δήμαρχοι και νομάρχες θα μπορούν να κλείνουν δρόμους και πλατείες όπου ο κόσμος συνωστίζεται. Το θέμα όμως είναι ότι η δημοτική αστυνομία δεν διαθέτει αρκετό ανθρώπινο δυναμικό και θα χρειαστεί -όπως αποφάσισε το υπ. Εσωτερικών της Ρώμης- και η συνδρομή του στρατού.

Η κατάσταση σε αρκετές περιοχές πλέον είναι κρίσιμη. Ο αντιπρόεδρος του ιατρικού συλλόγου της Νάπολης δήλωσε ξεκάθαρα ότι για να αποφευχθούν οι τραγικές εικόνες της περασμένης άνοιξης από το Μπέργκαμο, όπου φέρετρα μεταφέρονταν από στρατιωτικά οχήματα, τότε οι Ιταλοί θα πρέπει να δείξουν απόλυτο σεβασμό απέναντι στους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις.

Σύμφωνα με τον Τύπο, ο Κόντε σκέφτεται να εγκρίνει και νέα μέτρα (θα είναι η τρίτη φορά μέσα σε δυο εβδομάδες), αλλά  στην κυβέρνησή του πολλοί συνεχίζουν να  διαφωνούν με την επιβολή μιας πανιταλικής απαγόρευσης κυκλοφορίας κατά τις βραδινές ώρες, διότι φοβούνται τις αρνητικές οικονομικές συνέπειες.

Εκτός από την Λομβαρδία, την περιοχή της Νάπολης και του Τορίνο, χθες σημειώθηκε μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων και στο Βένετο. Προς το παρόν είναι πιθανή η λήψη αυστηρότερων μέτρων για πισίνες, γυμναστήρια, αλλά και μέσα μαζικής μεταφοράς. Οι ειδικοί, όμως, προβλέπουν πως χωρίς δυναμικές παρεμβάσεις, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις επόμενες δυο εβδομάδες, είναι δύσκολο να σταματήσει η εξάπλωση της πανδημίας.

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση