HomeΕΛΛΑΔΑΝέο κρούσμα κορωνοϊού σε περιφερειακό κτίριο της Βουλής

Νέο κρούσμα κορωνοϊού σε περιφερειακό κτίριο της Βουλής

Προς αυστηροποίηση από αύριο τα μέτρα στο Κοινοβούλιο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έκλεισε προληπτικά το τμήμα που απασχολούνταν ο υπάλληλος. Σε τηλεργασία όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

 

Νέο κρούσμα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκε στη Βουλή. Θετικός βρέθηκε υπάλληλος που εργάζεται σε υπηρεσία εκτός του κεντρικού κτιρίου και συγκεκριμένα στο Μέγαρο Αρβανίτη.

Δεδομένου ότι από το ίδιο τμήμα προέρχεται και ένα και των δύο κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, από χθες το βράδυ ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής, Γιώργος Μυλωνάκης, έδωσε εντολή να κλείσει το συγκεκριμένο τμήμα, ενώ οι περίπου 25 υπάλληλοι σε αυτό θα υποβληθούν σήμερα σε τεστ, προκειμένου να διαπιστωθεί το ενδεχόμενο ύπαρξης ασυμπτωματικού φορέα που μεταδίδει τον ιό. Τουλάχιστον μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων το σύνολο των εργαζομένων στην εν λόγω υπηρεσία τίθεται σε κατ’  οίκον περιορισμό.

Παράλληλα, για προληπτικούς λόγους, ενημερώθηκαν να μην προσέλθουν στην εργασία τους σε όλα τα κτίρια της Βουλής, οι εργαζόμενοι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και για όσους εξ αυτών  είναι εφικτό θα εφαρμοστεί η μέθοδος της τηλεργασίας.

Αν και  προς ώρας δεν τίθεται ζήτημα παρεμπόδισης του κοινοβουλευτικού έργου, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, κατά την αυριανή Διάσκεψη των Προέδρων, ο Πρόεδρος της Βουλής θα ανακοινώσει αυστηροποίηση των υφιστάμενων μέτρων προστασίας κατόπιν εισήγησης της υγειονομικής υπηρεσίας του Κοινοβουλίου.

Κατά πληροφορίες σε αυτά και σε ότι αφορά τους υπαλλήλους της Βουλής, περιλαμβάνονται το κυλιόμενο ωράριο και η τηλεργασία για το 40%.

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση