HomeΚΟΣΜΟΣΚορωνοϊός: Η εφεύρεση 14χρονης στις ΗΠΑ για την θεραπεία του ιού -Πήρε βραβείο

Κορωνοϊός: Η εφεύρεση 14χρονης στις ΗΠΑ για την θεραπεία του ιού -Πήρε βραβείο

Κέρδισε διαγωνισμό για νέους επιστήμονες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ώρα που οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο αναζητούν θεραπεία για τον κορωνοϊό, ένα 14χρονη κορίτσι έχει μία εφεύρεση που θα μπορούσε να προσφέρει μια πιθανή θεραπεία για την Covid 19.

Η Anika Chebrolu κέρδισε το φετινό βραβείο σε διαγωνισμό για νέους επιστήμονες (3M Young Scientist Challenge), που συνοδεύεται από χρηματικό ποσό 25.000 δολαρίων. Στην εφεύρεσή της η Anika χρησιμοποιεί μεθοδολογία πυριτίου (in-silico) για να ανακαλύψει ένα μόριο μόλυβδου που μπορεί επιλεκτικά να συνδεθεί με την ακίδα πρωτεΐνης του ιού SARS-CoV-2.

«Τις δύο τελευταίες ημέρες, είδα ότι υπάρχει τεράστια διαφήμιση από τα μέσα για το έργο μου, καθώς περιλαμβάνει τον ιό SARS-CoV-2 και αντικατοπτρίζει τις συλλογικές μας ελπίδες να τερματίσουμε αυτήν την πανδημία καθώς, όπως όλοι, εύχομαι να επιστρέψουμε σύντομα στην κανονική μας ζωή», δήλωσε η Anika στο CNNi.

«Αφού αφιέρωσα τόσο πολύ χρόνο στην έρευνα για πανδημίες, ιούς και ανακάλυψη φαρμάκων, ήταν τρελό να σκεφτώ ότι πραγματικά έζησα κάτι τέτοιο», τόνισε, προσθέτοντας: «Λόγω της τεράστιας σοβαρότητας της πανδημίας του κορωνοϊού και του δραστικού αντίκτυπου που είχε στον κόσμο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, εγώ, με τη βοήθεια του μέντορά μου, άλλαξα κατευθύνσεις για να στοχεύσω τον ιό SARS-CoV-2».

Η νεαρή επιστήμονας δεν ήταν πάντα επικεντρωμένη στην εξεύρεση θεραπείας για τον κορωνοϊό

Η 14χρονη Anika, Ινδοαμερικανή, υπέβαλε την εφεύρεσή της όταν ήταν στη Β΄ Γυμνασίου, ωστόσο, δεν ήταν πάντα επικεντρωμένη στην εξεύρεση θεραπείας για τον κορωνοϊό. Αρχικός της στόχος ήταν να χρησιμοποιήσει μεθόδους in-silico για να προσδιορίσει μια ένωση μολύβδου που θα μπορούσε να συνδεθεί με μια πρωτεΐνη του ιού της γρίπης. Οπως είπε, εμπνεύστηκε να βρει πιθανές θεραπείες για ιούς όταν έμαθε για την πανδημία γρίπης το 1918, ενώ ανακάλυψε πόσοι άνθρωποι πεθαίνουν στις ΗΠΑ, παρά τους εμβολιασμούς και τα φάρμακα.

«Η Άνικα χρησιμοποίησε την περιέργειά της για να υποβάλει ερωτήσεις σχετικά με ένα εμβόλιο για την Covid-19», δήλωσε ο Δρ Σίντυ Μος, ένας από τους κριτές του διαγωνισμού. «Η δουλειά της ήταν περιεκτική και εξέτασε πολλές βάσεις δεδομένων. Ανέπτυξε επίσης μια κατανόηση της διαδικασίας καινοτομίας και είναι επιδέξια επικοινωνιολόγος. Η προθυμία της να χρησιμοποιήσει το χρόνο και το ταλέντο της για να κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος, δίνει ελπίδες σε όλους μας».

Η νεαρή τόνισε ότι ήταν μεγάλη τιμή ότι κέρδισε το βραβείο και τον τίτλο του κορυφαίου νεαρού επιστήμονα, αλλά η δουλειά της δεν έχει ολοκληρωθεί. Επόμενος στόχος για την Anika; Να εργαστεί μαζί με επιστήμονες και ερευνητές που μάχονται για να «ελέγξουν τη νοσηρότητα και τη θνησιμότητα» της πανδημίας, αναπτύσσοντας τα ευρήματά της σε μια πραγματική θεραπεία για τον ιό. Σύμφωνα με την ίδια η εφεύρεσή της μπορεί να φαίνεται σαν μια σταγόνα στον ωκεανό, αλλά προστίθεται σε όλες τις προσπάθειες που γίνονται. «Το πώς μπορώ να αναπτύξω αυτό το μόριο με τη βοήθεια ιολόγων και ειδικών στην ανάπτυξη φαρμάκων θα καθορίσουν την επιτυχία αυτών των προσπαθειών», υπογραμμίζει.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση