HomeHL-GreeceΚορωνοϊός: Αυξάνονται τα θύματα, 5 νεκροί σε λίγες ώρες -Οι περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα

Κορωνοϊός: Αυξάνονται τα θύματα, 5 νεκροί σε λίγες ώρες -Οι περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα

Tο σύνολο των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται στους 527

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αυξάνονται διαρκώς τα θύματα από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, καθώς πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε λίγες ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια 82χρονη με υποκείμενα νοσήματα, κατέληξε το πρωί στο νοσοκομείο «Αττικό». Τις τελευταίες ώρες επίσης κατέληξαν και τέσσερις ακόμα άνθρωποι και συγκεκριμένα μία 85χρονη με υποκείμενα νοσήματα και ένας 83χρονος επίσης με υποκείμενα νοσήματα που νοσηλεύονταν στο Θριάσιο, ένας 84χρονος με υποκείμενα νοσήματα που άφησε την τελευταία της πνοή στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, και ένας 77χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ελπίς».

Πλέον, το σύνολο των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται στους 527. Να σημειωθεί ότι χθες ανακοινώθηκαν 11 νεκροί από τον ΕΟΔΥ…

Οι περιοχές που βρίσκονται στα κόκκινα

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η Αττική, όπου, με εξαίρεση χθες, καταγράφονται καθημερινά περισσότερα από τα μισά ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: Ποιες είναι οι επιβαρυμένες περιοχές στην Αττική

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το βασικότερο πρόβλημα με τον κορωνοϊό παραμένει το κέντρο της Αθήνας και κυρίως περιοχές όπου συνωστίζεται κόσμος σε πλατείες.

Οι πλέον επιβαρυμένες περιοχές είναι:

  • το Κολωνάκι
  • το Μοναστηράκι
  • η περιοχή του Συντάγματος
  • ο Πειραιάς
  • το Περιστέρι

Σύμφωνα με το Mega, επιβαρυμένες είναι και άλλες περιοχές στο κέντρο της Αθήνας, όπως:

  • η Πλατεία Βικτωρίας
  • η περιοχή της Ομόνοιας
  • το Θησείο

Να σημειωθεί ότι μόνο σήμερα, σε τυχαία τεστ που έγιναν δωρεάν σήμερα στο σταθμό του Μετρό Συντάγματος από τον ΕΟΔΥ, εντοπίστηκαν έξι κρούσματα.

Κορωνοϊός: Καμπανάκι για Θεσσαλονίκη, Καστοριά, Ιωάννινα

Εν τω μεταξύ, χθες, ο Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών προειδοποίησε για την επιδημιολογική εικόνα σε σχέση με τον κορωνοϊό σε άλλες περιοχές της χώρας, τονίζοντας ότι γειτονιές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης αλλά και στις Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς και Ιωαννίνων βρίσκονται στο πορτοκαλί.

Από τα πλέον αρμόδια χείλη ήρθε και η προειδοποίηση για τη Θεσσαλονίκη. Των δηλώσεων του Στέλιου Πέτσα είχαν προηγηθεί τα συμπεράσματα της κυβερνητικής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου για τον κορωνοϊό, παρόντος του Σωτήρη Τσιόδρα, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει έντονη ανησυχία για τη Θεσσαλονίκη και ελήφθη η απόφαση να γίνει το απόγευμα σύσκεψη με τους Ζέρβα και Τζιτζικώστα.

Οπως αναφέρθηκε, η κατάσταση στη Θεσσσαλονίκη κρίνεται σοβαρή, καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού έχουν αυξηθεί σημαντικά. Τα επιδημιολογικά δεδομένα της πόλης και η υγειονομική επιβάρυνση που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες εξετάστηκαν σε σύσκεψη το απόγευμα που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

O δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας προειδοποίησε ότι η κατάσταση με τον κορωνοϊό οδεύει για το Επίπεδο 3 «πορτοκαλί», ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα γίνουν στοχευμένοι έλεγχοι με σκοπό την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού. Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας ότι πρέπει να υπάρξει συλλογική προσπάθεια για την αποφυγή του lockdown.

Εκτακτα μέτρα στις Σέρρες

Την ίδια ώρα, στις Σέρρες ανακοινώθηκαν έκτακτα μέτρα από τον δήμαρχο λόγω της αύξησης κρουσμάτων κορωνοϊού.

Μεγάλη ωστόσο παραμένει η ανησυχία για τη Φιλιππιάδα στην Πρέβεζα, όπου κατεγράφη συρροή κρουσμάτων κορωνοϊού μετά από κηδεία. Ανησυχία υπάρχει και στο Μέτσοβο.

Στην Ελλασσόνα κατεγράφησαν έξι κρούσματα κορωνοϊού σε αθλήτριες του βόλεϊ και μπήκαν σε καραντίνα 150 άτομα!

Να σημειωθεί ότι ήδη η Κοζάνη βρίσκεται σε lockdown για τον κορωνοϊό, ενώ στον ίδιο δρόμο βαδίζουν και τα Ιωάννινα με πάνω από 230 ενεργά κρούσματα, όπως ενημέρωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την επίσκεψή του το Σάββατο.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση