HomeHL-9Εν αναμονή των τεστ στο δημοτικό σχολείο με το δεύτερο κρούσμα σε δασκάλα

Εν αναμονή των τεστ στο δημοτικό σχολείο με το δεύτερο κρούσμα σε δασκάλα

Αγωνιούν οι γονείς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά τον  «συναγερμό» που σήμανε στο σχολικό συγκρότημα του  28ου-57ου δημοτικού σχολείου Ηρακλείου, λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού σε δύο εκπαιδευτικούς, σήμερα αναμένεται να γίνουν – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου – τα τεστ, τόσο στο μαθητή της παράλληλης στήριξης, τον οποίο είχε αναλάβει η πρώτη δασκάλα παράλληλης στήριξης, που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, όσο και στο σχολικό αλλά και οικογενειακό περιβάλλον της δεύτερης δασκάλας.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του cretapost η δεύτερη δασκάλα έχει παιδί που φοιτά στη δευτέρα τάξη του  28ου-57ου δημοτικού σχολείου Ηρακλείου, όπου εντοπίστηκαν δύο κρούσματα κορωνοϊού σε εκπαιδευτικούς.

Οι γονείς των παιδιών αλλά και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τις εξελίξεις, μετά τα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα. Είναι μάλιστα ενδεικτικό το γεγονός, ότι πολλοί γονείς άλλων τάξεων, δεν έστειλαν σήμερα τα παιδιά τους στο σχολείο, μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των τεστ.

Πολλοί μάλιστα εκφράζουν την πεποίθηση ότι το σχολείο θα πρέπει να κλείσει εντελώς, μέχρι να γίνουν όλα τα τεστ και να εξακριβωθεί αν υπάρχουν και άλλα κρούσματα.

Να σημειωθεί ότι τόσο η πρώτη δασκάλα όσο και η δεύτερη είχαν διδάξει και στο Ολοήμερο.

Όπως έχει ήδη αναφέρει το cretapost.gr, λίγες ώρες αφότου εντοπίστηκε θετική στον ιό η δασκάλα παράλληλης στήριξης, του σχολικού συγκροτήματος του 28ου και 57ου δημοτικού σχολείου, εντοπίστηκε και δεύτερο κρούσμα σε εκπαιδευτικό, η οποία έκανε το σχετικό τεστ, όπως ορίζει το πρωτόκολλο, ως μία από τις επαφές επαφή της πρώτης εκπαιδευτικού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της διεύθυνσης του σχολείου στα μέσα κοινωνικής κοινωνικής δικτύωσης, αναστέλλεται από σήμερα, 20 Οκτωβρίου μέχρι και τις 30 Οκτωβρίου η λειτουργία του Στ2 τμήματος του 28ου Δ.Σ. διότι η δασκάλα του τμήματος είναι θετική στον κορωνοϊό.

Παράλληλα αναστέλλεται η λειτουργία του 4ου τμήματος του ολοήμερου, αίθουσα 12 καθώς η ίδια εκπαιδευτικός, είχε κάνει μάθημα στους μαθητές αυτούς, την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου.

Οι μαθητές του συγκεκριμένου ολοήμερου τμήματος μπαίνουν επίσης σε καραντίνα για 14 μέρες. Θα πρέπει να απέχουν από τις εξωσχολικές τους δραστηριότητες, φροντίζοντας να ενημερώσουν τους αρμόδιους.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι όσοι μαθητές του 4ου τμήματος ολοήμερου απουσίαζαν τη συγκεκριμένη ημερομηνία θα πηγαίνουν κανονικά στο σχολείο.

Ποια σχολεία παραμένουν κλειστά 

Υπενθυμίζεται ότι μία τάξη Λυκείου και δύο τμήματα σε δημοτικά σχολεία του Ηρακλείου έβαλαν λουκέτο καθώς μαθητές και εκπαιδευτικοί διαγνώστηκαν με κορωνοϊό.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost πρόκειται για τμήμα της Β’ Λυκείου του 2ου Λυκείου Ηρακλείου καθώς μαθήτρια διαγνώστηκε με κορωνοϊό ενώ τμήματα έκλεισαν στο 47ο Δημοτικό σχολείο Ηρακλείου και στο 57ο Δημοτικό Σχολείο καθώς εκπαιδευτικοί βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Σε όλες τις περιπτώσεις τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα. Οι χώροι απολυμάνθηκαν ενώ οι συγκεκριμένες τάξεις από σήμερα ξεκίνησαν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Σύμφωνα με τον διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου, Γιάννη Καραγιαννίδη, στο 2ο λύκειο το τμήμα στο οποίο φοιτούσε η μαθήτρια η οποία διαγνώσθηκε με κορωνοϊό κλείνει μέχρι τις 27 Οκτωβρίου ενώ σε καραντίνα μπαίνουν και οι δύο καθηγητές οι οποίοι της έκαναν μάθημα για περισσότερες από 2 ώρες τις τελευταίες 2 ημέρες.

Κρούσματα όμως έχουν καταγραφεί επίσης στο δημοτικό σχολείο Ρογδιάς, στην Επισκοπή, στο 3ο δημοτικό σχολείο Γαζίου, αλλά και στο Ειδικό σχολείο Κωφών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση