HomeΕΛΛΑΔΑΠρόεδρος Ευρωκοινοβουλίου: Ελαβα αίτημα από τις ελληνικές αρχές για άρση ασυλίας του Γιάννη Λαγού

Πρόεδρος Ευρωκοινοβουλίου: Ελαβα αίτημα από τις ελληνικές αρχές για άρση ασυλίας του Γιάννη Λαγού

Τι ανέφερε ο Νταβίντ Σασόλι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αίτημα για άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού έστειλαν οι ελληνικές αρχές, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ειδικότερα, ο Νταβίντ Σασόλι ανέφερε: «Έλαβα αίτημα από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές για την άρση βουλευτικής ασυλίας του Ιωάννη Λαγού με σκοπό να κινηθεί η ποινική διαδικασία. Σύμφωνα με τον κανονισμό το θέμα παραπέμπεται στην αρμόδια επιτροπή του κοινοβουλίου».

Το αίτημα για άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή Ιωάννη Λαγού στο οποίο αναφέρθηκε πριν από λίγο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «αφορά σε άλλη υπόθεση» και όχι στη δίκη των μελών της Χρυσής Αυγής, διευκρίνισαν πηγές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τρίτη, ο Γιάννης Λαγός, λίγη ώρα μετά την πρόταση της εισαγγελέως για τις ποινές φυλάκισης στους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής, εκμεταλλευόμενος την ασυλία που έχει ως ευρωβουλευτής βρέθηκε στο αεροδρόμιο προκειμένου να ταξιδέψει για Βρυξέλλες. Στις αποκλειστικές φωτογραφίες του iefimerida.gr, ο Γιάννης Λαγός φαίνεται να κάθεται χαλαρός στην αίθουσα αναμονής, έχοντας μάσκα στο πηγούνι, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση