HomeΕΛΛΑΔΑΣτον ανακριτή ο 14χρονος που συνελήφθη στο μαθητικό συλλαλητήριο

Στον ανακριτή ο 14χρονος που συνελήφθη στο μαθητικό συλλαλητήριο

«Είμαι σίγουρη ότι δεν έκανε τίποτα» δήλωσε η αδερφή του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθούν στον ανακριτή οδηγήθηκαν οι οχτώ συλληφθέντες στα επεισόδια της περασμένης εβδομάδας στο μαθητικό συλλαλητήριο, ανάμεσα στους οποίους και ο 14χρονος για τον οποίο μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 η μητέρα του.

«Δεν επικοινωνήσαμε καθόλου με την αδερφό μου. Ήταν όλες τις μέρες στη ΓΑΔΑ. Μιλησε μόνο με τη μητερα μου τηλεφωνικά», είπε η αδερφή του 14χρονου.

Περιγράφοντας το πώς έμαθε ότι συνελήφθη ο αδερφος της είπε ότι «ένας φίλος του με συνάντησε και μου το είπε. Είμαι σίγουρη ότι ο αδερφος μου δεν έκανε τίποτα».

Συγκέντρωση για τον μαθητή

Ο 14χρονος αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος ενώ στα δικαστηρια έχουν συγκεντρωθεί μαθητές και γονείς σε ένδειξη συμπαράστασης.

«Παρών» και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης ο οποίος κατήγγειλε την κυβέρνηση και είπε «είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται με τον ανήλικο. Για τρεις μέρες δεν έχει επικοινωνήσει με τους γονείς του».

«Συνελήφθη μακριά από τους κουκουλοφόρους»

Για τη σύλληψη του 14χρονού γιου της την περασμένη Πέμπτη για τα επεισόδια στο μαθητικό Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 η μητέρα του, Αργυρώ.

Όπως είπε η μητέρα του, ο ανήλικος κατηγορείται για συμμετοχή στα επεισόδια διότι βρέθηκε στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή. «Η τσάντα του μου παραδοθηκε άδεια. Με καθησύχασαν ότι είχε μόνο συμμετοχή. Είναι ο μοναδικός με διαφορετικό ρουχισμό, συνελήφθη μακριά από τους κουκουλοφόρους» και λόγω αλλαγής του νόμου πλέον η συμμετοχή στα επεισόδια αντιμετωπίζεται ως κακούργημα.

Η μητέρα του μίλησε και για τη ψυχολογική κατάσταση του ανήλικου, όπως σημείωσε είναι ένα δυνατό παιδί που θέλησε απλώς να εκφράσει τα αιτήματα των συμμαθητών του αφού είναι μέλος του 15μελούς του σχολείου του. Όμως βρέθηκε στα κρατητήρια του ΓΑΔΑ μαζί με ανθρώπους που έχουν τελέσει ποινικά αδικήματα, όπως σημείωσε η ίδια.

Για το αν είναι οργισμένη είπε χαρακτηριστικά οτι «δεν την παίρνει», διότι είναι μια πολύτεκνη μάνα. Εκτιμάει και ελπίζει όμως το απόγευμα της Δευτέρας να αφεθεί ελεύθερος ο 14χρόνος και να βρεθεί στην αγκαλιά της «γιατί είναι κάτω των 15 και ο νόμος δεν επιτρέπει προφυλάκιση».

«Θέλω να επιστρέψει το παιδί στους ρυθμούς του» κατέληξε η μητέρα του 14χρονου

Διαφήμιση
Διαφήμιση