HomeHL-SportsΟΦΗ-Παναθηναϊκός 2-2

ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 2-2

Με γκολ του Μακέντα στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων οι «πράσινοι» ισοφάρισαν σε 2-2 τον ΟΦΗ μέσα στο «Γεντί Κουλέ»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν την Κυριακή στο «Θ. Βαρδινογιάννης» ο ΟΦΗ και ο Παναθηναϊκός, με τους «πράσινους» να φεύγουν από το γήπεδο με τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2) χάρη σε γκολ του Μακέντα στις καθυστερήσεις, σε ένα ματς που είχαν ευκαιρίες για να το κερδίσουν.

Σε ένα παιχνίδι που πρωταγωνίστησαν οι δύο τερματοφύλακες οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν δις στο ματς (1-0, 2-1) με γκολ τον Στάρτζεον (37′) και Μεγιάδο (77′).

 Ωστόσο το «τριφύλλι» βρήκε ισάριθμες φορές τις απαντήσεις με τον Καρλίτος (49′) να κάνει το 1-1 και τον Ιταλό στράικερ να χτυπά στα… χασομέρια του ματς και να εξιλεώνεται για το χαμένο του πέναλτι στο 54′ (απέκρουσε ο κορυφαίος του αγώνα, Βάτερμαν).

Οι «πράσινοι» ήταν καλύτεροι από τον ΟΦΗ στο πρώτο μισάωρο του ματς και έφτασαν σε 2-3 περιπτώσεις κοντά στο γκολ, ωστόσο δεν κατάφεραν να τις αξιοποιήσουν, λόγω του Βάτερμαν, ο οποίος με τις επεμβάσεις του κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και μάλιστα ήταν αυτοί που άνοιξαν τελικά το σκορ: στο 37′, μετά την ασταθή απόκρουση του Διούδη σε σουτ του Στάικου, ο Στάρτζεον πήρε το «ριμπάουντ» και με πλασέ από πλάγια θέση νίκησε τον γκολκίπερ του «τριφυλλιού».

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο β’ ημίχρονο και αφού ο Χατζηγιοβάνης έχασε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ, όπου νικητής βγήκε και πάλι ο Βάτερμάν, έφτασε στην ισοφάριση στο 49′ με τον Καρλίτος να βρίσκει δίχτυα.

Μάλιστα τέσσερα λεπτά αργότερα οι «πράσινοι» είχαν μεγάλη ευκαιρία να κάνουν την ολική ανατροπή, καθώς κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Μεγιάδο στον Μακέντα μέσα στην περιοχή.

Ωστόσο ο Ιταλός νικήθηκε από τον γκολκίπερ του ΟΦΗ, που έπεσε στη σωστή γωνία, διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ.

Στη συνέχεια το παιχνίδι άνοιξε, με τους γηπεδούχους να χάνουν δύο μεγάλες ευκαιρίες με τις κεφαλιές των Κοροβέση (61′) και Στάρτζεον (62′). Πάντως και στις δύο περιπτώσεις ο Διούδης ήταν σε ετοιμότητα αποκρούοντας εντυπωσιακά.

Στο 65ο λεπτό ο Παναθηναϊκός «άγγιξε» το 2-1, ωστόσο και πάλι ο Βάτερμαν βγήκε νικητής στο τετ α τετ με τον Χατζηγιοβάνη, με τον ΟΦΗ να παίρνει εκ νέου το προβάδισμα στο 77′, με τον Μεγιάδο, ο οποίος μετά από κόρνερ ξέφυγε από το μαρκάρισμα του Σερπέζη και με κοντινή κεφαλιά έκανε το 2-1.

Οι «πράσινοι» συνέχισαν να το παλεύουν ως το φινάλε κι εν τέλει δικαιώθηκαν στο 94ο λεπτό με τον Μακέντα να «διαβάζει» το λάθος της άμυνας του ΟΦΗ και με κεφαλιά από κοντά να διαμορφώνει το τελικό 2-2.

Γκολ: 37′ Στάρτζεον (ΟΦΗ), 49′ Καρλίτος (Παναθηναϊκός), 77′ Μεγιάδο (ΟΦΗ), 90+4′ Mακέντα (Παναθηναϊκός)

Κίτρινες: Σακόρ (ΟΦΗ), Σάντσες (Παναθηναϊκός)

ΟΦΗ: Βάτερμαν, Ουές, Γιαννούλης, Διαμαντής, Κοροβέσης (73′ Μπαλογιάννης), Σακόρ, Στάικος (73′ Λυμπεράκης), Μεγιάδο, Στάρτζεον (80′ Γιάννου), Σαρδινέρο, Γρίβας.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Σάντσες (87′ Πούγγουρας), Βέλεθ, Σένκεφελντ, Ζαγαρίτης, Κουρμπέλης, Αλεξανδρόπουλος (62′ λ.τ. Σερπέζης), Μπουζούκης (87′ Καμπετσής), Χατζηγιοβάνης (70′ Εμμανουηλίδης), Μακέντα, Καρλίτος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση