HomeHL-GreeceΠώς ξεκίνησε η «έκρηξη» κορωνοϊού στην Κοζάνη

Πώς ξεκίνησε η «έκρηξη» κορωνοϊού στην Κοζάνη

Το μεγάλο πάρτι, οι δυο κηδείες και τα τέσσερα «ένοχα» καφέ-μπαρ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζει η Κοζάνη λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφηκαν στην περιοχή.

Την Κοζάνη, που «ζει» σε ρυθμούς lockdown και αυξημένων ελέγχων, επισκέφθηκε το πρωί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. Ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι η κατάσταση στην περιοχή παραμένει ιδιαίτερα κρίσιμη, ενώ υπεραμύνθηκε της απόφασης να παραμείνουν ανοικτά τα σχολεία, τονίζοντας ότι δεν έχει διαπιστωθεί διασπορά εντός των μονάδων.

Ο υφυπουργός -που είχε και ένα «θερμό» τετ α τετ με έναν πωλητή σε λαϊκή αγορά- μετείχε σε ευρεία σύσκεψη που έγινε στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας. Σύμφωνα με το kozanimedia.gr, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης περιέγραψε, δίχως περιστροφές, το πώς ξεκίνησε η μεγάλη διασπορά στην Κοζάνη.

Υπενθυμίζεται ότι την ίδια στιγμή έχει σημάνει συναγερμός στη Φθιώτιδα, με 200 άτομα σε καραντίνα, καθώς και σε γηροκομείο της Γλυφάδας όπου διαπιστώθηκαν 10 κρούσματα κορωνοϊού. Σε όλη την Ελλάδα καταγράφηκαν 482 νέα κρούσματα, με τη Θεσσαλονίκη να παρουσιάζει ανησυχητικά σημάδια, με 78 νέα κρούσματα.

Πάρτι, κηδείες και… μετακινήσεις -Πώς «οργίασε» ο κορωνοϊός στην Κοζάνη

Οπως αναφέρει το kozanimedia.gr, ο κ. Χαρδαλιά αναφέρθηκε σε τέσσερις «ένοχους» παράγοντες:

Ο πρώτος έχει να κάνει με τη διασπορά και κρούσματα σε τουλάχιστον τέσσερα καφέ-μπαρ της Κοζάνης, τα οποία, μάλιστα, ο ίδιος ανέφερε ονομαστικά, προκαλώντας αίσθηση στους παρευρισκόμενους.

Ο δεύτερος είναι ένα πάρτι που όπως είπε που έλαβε χώρα στο Χρώμιο, με συμμετοχή 70 ατόμων. Ο Νίκος Χαρδαλιάς αποκάλυψε ότι από το συγκεκριμένο πάρτι προέκυψαν 11 κρούσματα! Υπενθυμίζεται ότι παρόμοιες εικόνες καταγράφηκαν το βράδυ της Παρασκευής σε υπαίθριο, άτυπο «πάρτι» στην Αθήνα.

Το τρίτο στοιχείο έχει να κάνει με τη στενή, όπως τόνισε, σχέση της αύξησης των κρουσμάτων στην ΠΕ Κοζάνης με την προ εβδομάδων έξαρση στην Πέλλα (λόγω μετακινήσεων). Ο Νίκος Χαρδαλιάς, πάντα κατά το kozanimedia.gr, επισήμανε ότι «τελικά δεν την πλήρωσε η Πέλλα με την αύξηση των κρουσμάτων και την πλήρωσε η Κοζάνη»!

Το τέταρτο στοιχείο που ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς έχει να κάνει με δυο κηδείες και ένα γάμο, που, όπως ανέφερε, ήταν από τις σημαντικές εστίες μετάδοσης και διασποράς του κορωνοϊού στην ΠΕ Κοζάνης

Να σημειωθεί ότι κλιμάκια του ΕΟΔΥ συνεχίζουν να πραγματοποιούν rapid tests στην Κοζάνη. Η τελευταία «παρτίδα» έδειξε 27 κρούσματα κορωνοϊού σε σύνολο 400 tests.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση