HomeΚΟΣΜΟΣΣερβία: Αυστηρή σύσταση για χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους

Σερβία: Αυστηρή σύσταση για χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους

Αυξήθηκαν τα νέα κρούσματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέα μέτρα περιορισμού για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού στη Σερβία αποφασίστηκαν από την κυβερνητική Επιτροπή αντιμετώπισης κρίσεων που συνεδρίασε υπό την προεδρία της πρωθυπουργού Ανα Μπρνάμπιτς.

Συγκεκριμένα, γίνεται αυστηρή σύσταση στους πολίτες της Σερβίας για χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους ενώ απαγορεύτηκε στα όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης να εκδίδουν άδειες για εκδηλώσεις και τελετές όπως συναυλίες, πανηγύρια, γάμοι, βαφτίσια, κ.α. στις οποίες θα συμμετάσχουν περισσότερα από 30 άτομα. Μέχρι σήμερα η τοπική αυτοδιοίκηση αποφάσιζε αυτόνομα για την παροχή τέτοιων αδειών.

Επίσης η Επιτροπή αποφάσισε να ξανανοίξει από την Δευτέρα το κλειστό στάδιο «Arena» στο Νέο Βελιγράδι για την νοσηλεία ασθενών που παρουσιάζουν ήπια κλινική εικόνα. Το ωράριο λειτουργίας όλων των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης παραμένει ως έχει, δηλαδή, μέχρι της 11:00 η ώρα το βράδυ. Τα μέτρα αυτά λαμβάνονται για να αποτραπεί νέα έξαρση της νόσου με δεδομένο ότι εδώ και τέσσερις ημέρες καταγράφεται αύξηση των νέων κρουσμάτων.

Σερβία: 265 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε μία ημέρα

Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 265 νέα κρούσματα κορωνοϊού ενώ κατέληξαν δύο ασθενείς. Στην Σερβία από την εκδήλωση της πανδημίας νόσησαν 35.719 άτομα και απεβίωσαν 772.

Έξαρση της νόσου του κορωνοϊού παρατηρείται και στο Κόσοβο. Από χθες επιβεβαιώθηκαν 104 νέα κρούσματα και απεβίωσαν δύο άτομα. Στο Κόσοβο των δύο εκατομμυρίων κατοίκων, νόσησαν συνολικά 16.600 άνθρωποι ενώ 652 έχασαν τη μάχη με την Covid-19.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση