HomePost ItΣτο Κέντρο Υγείας Μοιρών και στα Περιφερειακά Ιατρεία Τυμπακίου, Ζαρού και Αγίων Δέκα ο Νίκος Ηγουμενίδης

Στο Κέντρο Υγείας Μοιρών και στα Περιφερειακά Ιατρεία Τυμπακίου, Ζαρού και Αγίων Δέκα ο Νίκος Ηγουμενίδης

Ενημερώθηκε για τα προβλήματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο Κέντρο Υγείας Μοιρών βρέθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης στα πλαίσια των επισκέψεων που πραγματοποιεί όλο το τελευταίο διάστημα στις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας του Ηρακλείου. Στο Κέντρο Υγείας Μοιρών είχε εποικοδομητικές συναντήσεις με την διευθύντρια κα. Κατερίνα Τσικαλά και το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας. Στα πλαίσια αυτών έγινε εκτενής ενημέρωση από τη διευθύντρια για τον τρόπο λειτουργίας του Κέντρου Υγείας, τις παρεχόμενες προς τους πολίτες υπηρεσίες και τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό.

Ιδιαιτέρως τονίστηκε η αναγκαιότητα ενίσχυσης με ιατρικό προσωπικό με άμεση προτεραιότητα 5 θέσεων ιατρών και συγκεκριμένα 2 θέσεων ιατρών σε Τυμπάκι και Πόμπια ενώ απαιτείται και η ενίσχυση με 3 γιατρούς για την αντιμετώπιση περιστατικών κορωνοιού.

Όσον αφορά τα περιστατικά κορωνοϊου, η υποδοχή των ύποπτων περιστατικών γίνεται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο (όπου υπάρχει ειδική προκατ κατασκευή) ενώ όπως σημείωσε η διευθύντρια αν και υπάρχει επάρκεια σε υλικοτεχνική υποδομή εντούτοις, μέχρι σήμερα δεν πραγματοποιούνται διαγνωστικά test για covid19.

Στη συνέχεια ο Νίκος Ηγουμενίδης πραγματοποίησε επίσκεψη και στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Τυμπακίου όπου συναντήθηκε με τον κο. Εμμανουήλ Μεραμβελιωτάκη (Γενικό ιατρό), την κα. Δήμητρα Δημητριάδη (Ιατρός Οδοντιατρικής), την κα. Ειρήνη Καλαϊτζάκη (Νοσηλεύτρια) και την κα. Δέσποινα Ζερβάκη (υπεύθυνη καθαριότητας). Ιδιαίτερα τονίστηκε η εξυπηρέτηση 100 ασθενών από το Π.Π.Ι. Τυμπακίου, ενώ στα πλαίσια σύσκεψης από τη διευθύντρια έγινε εκτενής ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας του Κέντρου Υγείας, τις παρεχόμενες προς τους πολίτες υπηρεσίες και τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό.

Ακολούθως, στο Π.Ι. Ζαρού έγινε συνάντηση με την κα. Ειρήνη Καρδαμάνη (Γενικό ιατρό) σχετικά με τη λειτουργία του Π.Ι.. Επισημαίνεται ότι αν και υπάρχει δωρεά από εταιρεία της περιοχής για την τοποθέτηση ειδικού box για την υποδοχή ύποπτων περιστατικών στον προαύλιο χώρο του ιατρείου, ακόμη δεν έχει γίνει η εγκατάσταση του.

Στο Π.Ι. Αγίων Δέκα το οποίο επίσης επισκέφθηκε ο βουλευτής, έγινε συνάντηση με την κα. Μαρία Πανιεράκη (Γενικός Ιατρός) και την κα. Γαρυφαλιά Λαζανάκη ( Νοσηλεύτρια) όπου τονίστηκε η αναγκαιότητα αδιάλειπτης παρουσίας ιατρού και νοσηλευτή για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής. Παράλληλα έγινε ενημέρωση για την διαδικασία που ακολουθείται σε ύποπτα περιστατικά (θερμομέτρηση, λήψη ιστορικού ασθενούς, παραπομπή στο Κ.Υ. κ.λ.π.)

Ο Νίκος Ηγουμενίδης σημείωσε από την πλευρά ότι εκτός από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο έκτακτης ανάγκης «χρειάζεται σήμερα από πλευρά των αρμοδίων η έγκαιρη παρέμβαση για τη θωράκιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Δεν μπορεί ακόμη και ορισμένες πλευρές που η επίλυση τους θα έπρεπε να έγινε συμβεί από την πρώτη στιγμή να καθυστερούν, όπως συμβαίνει σήμερα στο Π.Ι.Ζαρού.», ανέφερε ο βουλευτής.

Επισημαίνεται επίσης ότι στις αρχές της εβδομάδας ο Νίκος Ηγουμενίδης δημοσίευσε ανοιχτή επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας και τη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ όπου ανέφερε μια σειρά από ζητήματα προς άμεση επίλυση από τις επισκέψεις του. Μεταξύ αυτών και το αίτημα για τεστ σε όλες τις ομάδες εργαζομένων «πρώτης γραμμής». Όπως είχε αναφέρει, «στους ανθρώπους της «πρώτης γραμμής», όσον αφορά το συνωστισμό, την επαφή με μεγάλο αριθμό ανθρώπων και την αυξημένη πιθανότητα μόλυνσης από τον κορωνοϊό, είναι και άνθρωποι των σωμάτων ασφαλείας» – αίτημα που απασχολεί έντονα από χθες μετά και τη δημοσίευση περιπτώσεων κορωνοϊού σε αστυνομικούς του Ηρακλείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση