HomeHL-9Αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος: Ευχές για ταχεία ανάρρωση από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος: Ευχές για ταχεία ανάρρωση από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Το γράμμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ευχές για ταχεία ανάρρωση απέστειλε με γράμμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος προς τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, Ειρηναίο.

Ο Ποιμενάρχης της Κρήτης εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Νευρολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ με την κατάσταση της υγείας του να παρουσιάζει συνεχής βελτίωση.

Αναλυτικά το γράμμα του Σεβασμιώτατου Αρχιεπισκόπου, Ιερώνυμου:

«Σεβασμιώτατε Αρχιεπίσκοπε Κρήτης, Υπέρτιμε και Έξαρχε Ευρώπης, Πρόεδρε της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου Κρήτης, εν Χριστώ τω Θεώ λίαν αγαπητέ και αδελφέ κύριε Ειρηναίε.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Ελλάδος, πληροφορηθείσα μετ’ αγωνίας και ανησυχίας τα αφορώντας εις την πρόσφατον δοκιμασίαν της πολυτίμου υγιείας της υμετέρας λίαν ημίν αγαπητής Σεβασμιότητος, έγνω εκφράσαι υμίν και τη κατά τη Μεγαλόνησον Κρήτην Αγιωτάτη Εκκλησία, τας πλέον ενθέρμους και εγκαρδίους ευχάς διά ταχείαν ανάρρωισν, αμφιλαφή υγιείαν, δαψίλειαν θείων αγαθοδωριών και μακρότητα ημερών προς δόξαν και αίνον του Ουρανίου Δομήτορος της Εκκλησίας και ωφέλειαν πνευματικήν των εν Κυρίω τέκνων υμών, των εκ μέσης καρδίας φιλούντων και σεβομένων υμάς, αναγνωρίζοντες ούτως εν τω σεπτώ προσώπω υμών τον αληθή της Εκκλησίας ποιμένα και διδάσκαλον, τον κοσμούντα, έργοις και λόγοις, την Ιεραρχίαν της εν Κρήτη Εκκλησίας.

Σεβασμιώτατε, ως λίαν καλώς γνωρίζετε, πάσα ασθένεια και δοκιμασία εν τω βίω ημών αποβαίνει πηγή ευλογιών και χαρίτων, δι’ όσους εξ ημών δύνανται να εννοήσωσι την παύλειον ρήσιν: «τοις αγαπώσι τον Θεόν, πάντα συνεργεί εις αγαθόν» (Ρωμ. 8,28), ήτις πληροί την καρδίαν ημών, ιδαίτατα εν ταις δοκιμασίαις, ευφροσύνης, χαράς, ελπίδος και εμπιστοσύνης προς τον Θεόν εν τη ακαταλήπτω προνοία Αυτού και εξάγοντα ημάς από πάσης δυσχερείας και περιστάσεως.

Ευχόμενοι και αύθις τη υμετέρα πεφιλημένη ημίν Σεβαμιότατι όπως ο Ιατρός των ψυχών και των σωμάτων ημών αποκαταστήση υμάς υγιαίνοντα, εις το διαποιμαίνεις εις έτη πολλά την εμπεπιστευμένην υμίν ποίμνην του Χριστού και κηρύσσειν τον λόγον της αληθείας Αυτού, διατελούμεν μετά πολλής εν Κυρίω φιλαδελφίας και τιμής εξαιρέτου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση