HomeHL-9Πρόσθετο ΕΝΦΙΑ θα πληρώσουν, αναδρομικά, όσοι τακτοποίησαν αυθαίρετα και ημιυπαίθριους

Πρόσθετο ΕΝΦΙΑ θα πληρώσουν, αναδρομικά, όσοι τακτοποίησαν αυθαίρετα και ημιυπαίθριους

Έως και για πέντε χρόνια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη θα βρεθούν όσοι έσπευσαν να τακτοποιήσουν εκκρεμότητες με αυθαίρετους και ημιυπαίθριους χώρους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», η απόφαση αφορά όσους έκαναν διορθώσεις στα αδήλωτα – αυθαίρετα τετραγωνικά στους δήμους ή τακτοποίησαν ημιυπαίθριους και αυθαίρετα. Η εν λόγω κατηγορία ιδιοκτητών ακινήτων θα πρέπει τώρα -μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας στην πλατφόρμα της ΚΕΔΕ- να κάνουν τις τροποποιητικές δηλώσεις Ε9.

Μετά την οριστική υποβολή της τροποποιητικής Ε9 -η διαδικασία υποβολής, χωρίς πρόστιμα, θα ξεκινήσει σύντομα- οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα λάβουν ένα νέο εκκαθαριστικό για τον ΕΝΦΙΑ. Σε αυτό το εκκαθαριστικό θα προκύπτει αυξημένος φόρος για ένα έως και πέντε έτη, που θα υπολογίζεται βάσει των τετραγωνικών που δεν είχαν «ξεχαστεί». Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φορολογούμενοι θα κληθούν να καταβάλλουν και τις νόμιμες προσαυξήσεις.

Η ΑΑΔΕ, όπως αναφέρουν «Τα Νέα», προειδοποιεί ότι θα παρακολουθεί προσεκτικά τη διαδικασία, διασταυρώνοντας αν τα τετραγωνικά που δηλώθηκαν στους δήμους αντιστοιχούν σε όσα είναι καταχωρισμένα στο TAXISnet. Σε περίπτωση απόκλισης θα εντοπιστούν και θα τους σταλούν τα «φουσκωμένα» εκκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο φετινός ΕΝΦΙΑ θα αποπληρωθεί σε 6 μηνιαίες δόσεις. Το ΥΠΟΙΚ είχε δώσει τη δυνατότητα να «παραλειφθεί» η πρώτη δόση του Σεπτεμβρίου και να καταβληθεί διπλή δόση τον Οκτώβριο.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση