HomeHL-919χρονος φοιτητής κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων – Σήμερα απολογείται

19χρονος φοιτητής κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων – Σήμερα απολογείται

Στο Ηράκλειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τι σχέση έχουν οι Αρχές της Νέας Ζηλανδίας, η  Europol, η επιχείρηση με την κωδική ονομασία Heketara (στη γλώσσα Μαορί μικρό δασικό δένδρο της Νέας Ζηλανδίας) με έναν 19χρονο φοιτητή στο Ηράκλειο;

Κοινός συνδετικός κρίκος η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και μία μεγάλη έρευνα για υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων.

Ήταν τον Ιούνιο όταν διαβιβάστηκε από την Europol σήμα στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά από σχετική αναφορά των Αρχών της Νέας Ζηλανδίας στο πλαίσιο επιχείρησης με την κωδική ονομασία “Heketara” για χρήστες σε ιστοσελίδα με πορνογραφικό υλικό ανηλίκων.

Από αυτούς, τέσσερις εντοπίστηκαν εντός Ελλάδας και έτσι ξεκίνησε περαιτέρω έρευνα για την ταυτοποίηση τους δεδομένου ότι ήδη υπήρχαν στοιχεία για το ηλεκτρονικό ίχνος δημιουργίας των επίμαχων λογαριασμών, τις ημερομηνίες και τις ώρες πρόσβασης στο παράνομο υλικό.

Αναλύθηκαν τα εμπλεκόμενα ίχνη από εξειδικευμένα στελέχη της υπηρεσίας Δίωξης και μεταξύ αυτών εντοπίστηκε και ο 19χρονος φοιτητής στο Ηράκλειο. Κλιμάκιο της υπηρεσίας προχώρησε σε έρευνα στο σπίτι του παρουσία δικαστικού λειτουργού. Κατασχέθηκαν δύο σκληροί δίσκοι και μία συσκευή κινητού. Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι στον ηλεκτρονικό υπολογιστή εντοπίστηκαν αποθηκευμένα σε «κρυφό» φάκελο πλήθος αρχείων (φωτογραφίες και βίντεο) με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, πολλά εκ των οποίων απεικονίζουν ανήλικους κάτω των 15 ετών.

Ο 19χρονος αντιμετωπίζει κακουργηματική κατηγορία και πήρε προθεσμία να απολογηθεί σήμερα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι προανακριτικά αρνήθηκε την αποδιδόμενη κατηγορία, ισχυριζόμενος ότι είχε κατεβάσει κάποιο υλικό με πορνογραφία ενηλίκων από περιέργεια και χαζομάρα. Φέρεται να εμφανίστηκε μετανιωμένος για την βλακεία του αυτή, τονίζοντας ότι ουδέποτε διαμοίρασε το επίμαχο υλικό.

Εφημερίδα «Πατρίς»

Διαφήμιση
Διαφήμιση