HomeCity GuideΔράση για την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

Από την 7η ΥΠΕ Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Δ/νση Δημόσιας Υγείας της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 16 Οκτωβρίου 2020, όπως έχει καθιερωθεί από τη Γενική συνέλευση του ΟΗΕ να εορτάζεται ετησίως,  διοργανώνει εκδήλωση ευαισθητοποίησης του κοινού.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί, σε συνεργασία με το Γραφείο Τύπου της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και τα  Τμήματα Διατροφής Πα.Γ.Ν.Η. και Γ.Ν. Ηρακλείου «Βενιζέλειο-Πανάνειο», αύριο Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020 στον αίθριο χώρο της Λότζια του Δήμου Ηρακλείου, από τις 12:00 έως τις 14:00.

Σκοπός της δράσης είναι να υπενθυμίσει στον κόσμο της Κρήτης όχι μόνο την αξία της ισορροπημένης διατροφής, αλλά και τη σημασία της προτίμησης των εγχώριων προϊόντων, της στήριξης των τοπικών παραγωγών και της παραδοσιακής καλλιέργειας.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με το φετινό κεντρικό μήνυμα της Ημέρας, όπως ορίστηκε από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών:

«Καλλιεργήστε Θρέψτε, Διατηρήστε. Μαζί.» – «Οι πράξεις μας είναι το μέλλον μας»,

( http://www.fao.org/world-food-day/home/en/ )

θα διανεμηθούν συμβολικά στο κοινό της πόλης του Ηρακλείου, προϊόντα τοπικής παραγωγής, κρητικής διατροφής και σπόροι καλλιέργειας παραδοσιακών προϊόντων.

Η σωστή διατροφή αποτελεί πυλώνα διατήρησης της υγείας και λειτουργεί καταλυτικά για την αποφυγή χρόνιων ασθενειών, όπως ο διαβήτης, η υπέρταση, οι καρδιαγγειακές παθήσεις και η παχυσαρκία,. Οι υγιεινές διατροφικές συνήθειες ανήκουν στο φάσμα της πρόληψης, που αποτελεί βασική προτεραιότητα της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

Η δράση, θα πραγματοποιηθεί με την τήρηση όλων των κανόνων και των μέτρων ασφαλείας (Μάσκες, τήρηση αποστάσεων κτλ.).

Η Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης ευχαριστεί θερμά το Δήμο Ηρακλείου, τους τοπικούς παραγωγούς – βιοκαλλιεργητές και τους επιχειρηματίες της κεντρικής Λαχαναγοράς Ηρακλείου  για τη συμβολή τους στην υλοποίηση της δράσης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση