HomeHL-GreeceΟι Χρυσαυγίτες επιστράτευσαν γονείς, ανίψια και αρραβωνιαστικιές για να εξασφαλίσουν αναστολή

Οι Χρυσαυγίτες επιστράτευσαν γονείς, ανίψια και αρραβωνιαστικιές για να εξασφαλίσουν αναστολή

Διέκοψε για αύριο το δικαστήριο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Γονείς, ανίψια και άτομα από το φιλικό τους περιβάλλον «επιστράτευσαν» οι καταδικασμένοι της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να πείσουν το δικαστήριο να τους χορηγήσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.

Ο πρώην βουλευτής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης σε μία από τις ελάχιστες εμφανίσεις του στη δικαστική αίθουσα -γεγονός που επισημάνθηκε από την πρόεδρο Μαρία Λεπενιώτη- έφερε στην αίθουσα υποβασταζόμενο τον ηλικιωμένο πατέρα του για να πει στο δικαστήριο πως τόσο ο ίδιος όσο και τα εγγόνια του τον έχουν ανάγκη. Μετά από τη σύντομη κατάθεσή του, πατέρας Μπαρμπαρούσης και γιος έφυγαν, με τον πρώην βουλευτή να αναμένει πλέον το εάν θα εκτίσει την κάθειρξη των 6 ετών ή θα καταφέρει να παραμείνει ελεύθερος.

Ο ανιψιός του πρώην βουλευτή Νίκου Κούζηλου, που αντιμετωπίζει το φάσμα της κάθειρξης 7 ετών υποστήριξε ότι ο θείος του «σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να παραμείνει εκτός φυλακής. Υπάρχουν λόγοι να παραμείνει κοντά στην οικογένειά του. Έχει ένα ανήλικο παιδί. Το μόνο εισόδημα που έχει η οικογένειά του είναι από την εργασία του».

Το «παρών» στη σημερινή συνεδρίαση του δικαστηρίου έδωσαν και οι πρώην βουλευτές Αρτέμης Ματθαιόπουλος και ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

Ο συνήγορος του Ηλία Παναγιώταρου, τον οποίο η δικαστική απόφαση τον έχει τοποθετήσει στο λεγόμενο «διευθυντήριο» της εγκληματικής οργάνωσης, ζήτησε να μην οδηγηθεί στη φυλακή αναφέροντας πως η οικογένειά του εντολέα του στηρίζεται αποκλειστικά σε εκείνον.

Νωρίτερα, οι συνήγοροι των υπολοίπων καταδικασθέντων επικαλέστηκαν την «υπέρμετρη και ανεπανόρθωτη βλάβη» που θα υποστούν οι εντολείς τους και οι οικογένειές τους εφόσον οδηγηθούν στη φυλακή και επιστράτευσαν κάθε λογής επιχειρήματα προκειμένου να πείσουν για την αναγκαιότητα του να μείνουν ελεύθεροι μέχρι το δεύτερο βαθμό.

Ο συνήγορος του πυρηνάρχη Περάματος Αν. Πανταζής μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ο εντολεάς του «έχει προσφέρει στην ελληνική κοινωνία άλλα δύο παιδιά. Είναι μία συνεισφορά στην κοινωνία. Εάν πράγματι μπει στη φυλακή θα μεγαλώσουν τέσσερα παιδιά πολύ προβληματικά για κοινωνία».

Να μην οδηγηθούν ξανά στη φυλακή οι δύο νεαροί που είχαν αποφυλακιστεί πρόσφατα για τη δολοφονία του Πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν και πλέον βρίσκονται αντιμέτωποι με νέα ποινή κάθειρξης 6 ετών, ζήτησαν οι συνήγοροί τους. Μάλιστα ο ένας χαρακτήρισε… περιπέτεια τον ξυλοδαρμό Πακιστανού.

Μεταξύ άλλωνανέφερε ότι ο εντολέας του «ήταν καλός μαθητής στο Γυμνάσιο, έδωσε εξετάσεις, πέρασε στην Πυροσβεστική, αλλά δυστυχώς είχε τη γνωστή περιπέτεια με τον Πακιστανό. Το ΜΟΕ αναγνώρισε ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο και μειώθηκε η ποινή από τα ισόβια στα 20 χρόνια, εργαζόταν στη φυλακή, εξέτισε και αφέθηκε ελεύθερος».

Κλαίγοντας η αρραβωνιαστικιά του καταδικασμένου σε 10 χρόνια και 2 μήνες ως άμεσου συνεργού του Γ.Ρουπακιά είπε στο δικαστήριο πως χρειάζεται τη στήριξή του για να μεγαλώσει τα παιδιά της και παρακάλεσε να μην οδηγηθεί στη φυλακή ο σύντροφός της.

Γειτόνισσα του πυρηνάρχη Νίκαιας Γ. Πατέλη κατέθεσε ότι ο καταδικασθείς τους πρόσφερε βοήθεια όταν η ίδια και ο σύζυγός της ήταν άνεργοι και δεν μπορούσαν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, ενώ υποστήριξε ότι έχει γράψει τραγούδι για κατά της βίας και του bullying.

Το δικαστήριο διέκοψε για αύριο στις 10:30 το πρωί, οπότε και αναμένεται να ολοκληρωθούν τα αιτήματα να χορηγηθεί ανασταλτικός χαρακτήρας στην έφεση των καταδικασθέντων.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση