HomeHL-9Στη… μάχη του κορωνοϊού τα Κέντρα Υγείας της Κρήτης – Θα εξυπηρετούν ύποπτα κρούσματα

Στη… μάχη του κορωνοϊού τα Κέντρα Υγείας της Κρήτης – Θα εξυπηρετούν ύποπτα κρούσματα

Δείτε ποια είναι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη… μάχη του κορωνοϊού μπαίνουν 14 συνολικά Κέντρα Υγείας στην Κρήτη τα οποία θα βρίσκονται στη διάθεση των πολιτών με κλινικά συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη από covid-19.

Τα Κέντρα Υγείας διευρύνουν την λειτουργία τους και πλέον μπορούν να εξυπηρετήσουν ύποπτα περιστατικά κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση από την 7η ΥΠΕ Κρήτης:

«Στα 14 συνολικά Κέντρα Υγείας έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες, όπως η εκπαίδευση του προσωπικού, η διαμόρφωση χώρων και ο εφοδιασμός υλικών, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία τους, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών τους, που θα συμβάλει στην αμεσότερη πρόσβαση και δωρεάν εξυπηρέτηση των πολιτών, την αποφυγή διασποράς της νόσου και την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων της Κρήτης.

Όσοι πολίτες έχουν συμπτωματολογία συμβατή με λοίμωξη από τον κορωνοϊό SARS-CoV2, μπορούν εφεξής να απευθύνονται για κλινική εξέταση στο κοντινότερο προς εκείνους Κέντρο Υγείας. Για την αποφυγή συνωστισμού και καθυστερήσεων επίσης, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να επικοινωνούν πρώτα τηλεφωνικά με το Κέντρο Υγείας για τον καθορισμό της ώρας προσέλευσης τους».

Δείτε ποια είναι τα Κέντρα Υγείας

kentra-ygeias kentra-ygeias1

Επίσης, εκτός των 14 Κ.Υ. που ανακοινώθηκαν, δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα διενεργούνται,  κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας, στο ΚΥ Τζερμιάδων και στο ΠΠΙ Σφακίων κάθε Δευτέρα και Τρίτη, καθώς και στο ΚΥ Αγίας Φωτεινής καθημερινά, εκτός Κυριακής Δευτέρας και Τρίτης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση