HomeHL-SportsΕντός έδρας στραβοπάτημα για την Εθνική, κόλλησε στο 0-0 με το Κόσοβο

Εντός έδρας στραβοπάτημα για την Εθνική, κόλλησε στο 0-0 με το Κόσοβο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δύο πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια που καταβάλλει για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον 3ο όμιλο της League C, στο Nations League, έχασε η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου.

Η «γαλανόλευκη» κόλλησε στο 0-0 την Τετάρτη απέναντι στο Κόσοβο, στον μεταξύ τους αγώνα, που διεξήχθη στο -άδειο λόγω της πανδημίας- ΟΑΚΑ, κι έτσι είδε τη Σλοβενία, η οποία έκανε περίπατο (4-0) στην έδρα της Μολβαδίας, να την προσπερνά και να τη ρίχνει στη δεύτερη θέση.

 Η ομάδα του Φαν’τ Σιπ είχε χαμένο πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο με τον Μπακασέτα, ο οποίος νικήθηκε από τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων.

Επόμενος αγώνας της Ελλάδας είναι αυτός στην έδρα της Μολδαβίας στις 15 Νοεμβρίου, ενώ όπως όλα δείχνουν η πρώτη θέση θα παιχθεί τρεις ημέρες αργότερα, στο παιχνίδι με τους Σλοβένους στο ΟΑΚΑ.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αγωνίστηκε με την ίδια ακριβώς ενδεκάδα, που παρατάχθηκε στο παιχνίδι με τη Μολδαβία, καθώς ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός, Τζον Φαν’τ Σιπ αποφάσισε να μην κάνει καμία αλλαγή στο βασικό σχήμα της «γαλανόλευκης».

Αγωνιστικά, η Εθνική πήρε τον έλεγχο από την αρχή και έλεγξε το ρυθμό, απέναντι σε έναν αντίπαλο που ήρθε στην Αθήνα με αρκετές απουσίες. Οι διεθνείς μας είχαν διάθεση, αλλά το πρόβλημα στην τελική προσπάθεια ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές.

Οι προσπάθειες των παικτών του Φαν΄τ Σιπ έμεναν ημιτελείς λόγω βιασύνης και ανεξήγητου άγχους, έλειπε η καλή τελική πάσα αλλά και η επιθετική βοήθεια του δεξιού μπακ, αφού ο Χατζηδιάκος είναι κεντρικός αμυντικός και σε αντίθεση με τον Γιαννούλη, δεν μπορούσε να απειλήσει με προωθήσεις.

Ο Λημνιός, όπως και στο παιχνίδι της Πρίστινα, αποτελούσε «πονοκέφαλο» για τους παίκτες του Σαλάντ με τη διάθεση, την ταχύτητα και τη διεισδυτικότητά του όταν έβρισκε ανοιχτό γήπεδο.

Από εκεί και πέρα ο Παυλίδης ήταν «βαρύς» και ο Μπακασέτας σε κακό βράδυ και δεν ανταποκρινόταν στις απαιτήσεις του επιτελικού ρόλου του, μένοντας μακριά από πρωτοβουλίες.

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός, μάλιστα, σπατάλησε την κορυφαία στιγμή της «γαλανόλευκης» ομάδας στο πρώτο ημίχρονο, όταν νικήθηκε από τον Μούριτς στο πέναλτι που εκτέλεσε στο 20ό λεπτό και το οποίο είχε καταλογιστεί σε τράβηγμα του Σάλα στον Λημνιό.

Παρά το αγχωμένο παιχνίδι της πάντως η Εθνική είχε καλές στιγμές, όπως στο 16΄ με την κεφαλιά του Μάνταλου να φεύγει λίγο πάνω από το δοκάρι, τον Λημνιό να νικιέται από τον Μούριτς στο 21΄, τον Παυλίδη να σουτάρει άστοχα στο 27΄ και να μην μπορεί στο 34΄ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από κοντά…

Κι ενώ θα περίμενε κανείς στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου η Εθνική να αυξήσει την επιθετικότητά της, ήταν οι Κοσοβάροι που έχασαν δύο σημαντικές ευκαιρίες για να προηγηθούν, με τον Βλαχοδήμο να σταματά με το πόδι τον Καστράτι στο 46΄ και τον Χατζηδιάκο να αποκρούει επί της γραμμής σουτ του Πατσαράντα στο 52΄, με τη φάση να έχει ξεκινήσει από γλίστρημα του Σβάρνα!

Από την ελληνική ομάδα έλειπε η ατομική προσπάθεια και ο παίκτης που θα έκανε την απρόβλεπτη ενέργεια για να αλλάξει τη ροή του παιχνιδιού.

Προϊόντος του χρόνου και με το δέλεαρ ενός αναπάντεχου βαθμού το Κόσοβο οπισθοχώρησε, άρχισε να αμύνεται μαζικά και κάπως έτσι έπρεπε το ρολόι να δείξει το 72ο λεπτό για να κάνει την πρώτη και μοναδική φάση της η ελληνική ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Φούντα να σουτάρει άστοχα.

Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε κάτι, κι έτσι το τελικό 0-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα του ματς, με την Εθνική μας να αρκείται στον βαθμό της ισοπαλίας σε ένα παιχνίδι που αποκλειστικός της στόχος ήταν το «τρίποντο».

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν΄τ Σιπ): Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος (85΄ Λαμπρόπουλος), Σβάρνας, Τζαβέλλας, Γιαννούλης, Κουρμπέλης, Ζέκα (62΄ Μπουχαλάκης), Λημνιός (73΄ Πέλκας), Μπακασέτας (73΄ Φορτούνης), Μάνταλος (62΄ Φούντας), Παυλίδης.

ΚΟΣΟΒΟ (Μπερνάρ Σαλάντ): Μούριτς, Χαντερτζόναϊ, Αλίτι, Λοσάι (32΄ Ράσκαϊ), Σάλα, Καστράτι, Τσελίνα (63΄ Χασάνι), Βοϊοβόντα, Κολόλι (81΄ Ρασάνι), Πατσαράντα, Ντρέσεβιτς.

Διαφήμιση
Διαφήμιση