HomeHL-EconomyΧρήστος Σταϊκούρας: Πιθανές νέες παρεμβάσεις ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας

Χρήστος Σταϊκούρας: Πιθανές νέες παρεμβάσεις ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας

Η κυβέρνηση «παρεμβαίνει υποστηρικτικά, έγκαιρα και στοχευμένα, στον βαθμό και τον χρόνο που οι παρούσες, έκτακτες, συνθήκες απαιτούν», τόνισε μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Ο προϋπολογισμός είναι ρεαλιστικός» σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για ανεδαφικές προβλέψεις.

Μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων τόνισε πως «με τα σημερινά δεδομένα, όλοι, εντός και εκτός Ελλάδας, συγκλίνουν με τις εκτιμήσεις και τις προβλέψεις της κυβέρνησης για τη σταδιακή επαναφορά της οικονομίας σε τροχιά κανονικότητας».

Ο υπουργός Οικονομικών μίλησε για έναν αναπτυξιακό, μεταρρυθμιστικό, ευέλικτο, φιλο-επενδυτικό και κοινωνικό δίκαιο προϋπολογισμό, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση «παρεμβαίνει υποστηρικτικά, έγκαιρα και στοχευμένα, στον βαθμό και τον χρόνο που οι παρούσες, έκτακτες, συνθήκες απαιτούν».

Παράλληλα ανέφερε πως ανάλογα με την εξέλιξη του κορωνοϊού, πιθανές είναι νέες παρεμβάσεις.

Στην τοποθέτησή του ο Χ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της πανδημίας και στις παρεμβάσεις που έχει κάνει η κυβέρνηση.

«Τα μέτρα που διαρκώς λαμβάνονται, επεκτείνονται, ενισχύονται και εμπλουτίζονται.

Σε πλήρη εξέλιξη, αναμένεται να ανέλθουν στα 24 δισεκατομμύρια ευρώ το 2020.

Με θετική επίδραση στην οικονομία, που εκτιμάται στο 6% του ΑΕΠ.

Δηλαδή, χωρίς αυτά τα μέτρα, η ετήσια ύφεση θα είχε ξεπεράσει το 14%».

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης είπε πως έχουμε δημοσιονομική ελευθερία αλλά όχι για μόνιμα μέτρα και αυτό ισχύει για φέτος και το 2021.

Διαφήμιση
Διαφήμιση