HomeΕΛΛΑΔΑΑννα Διαμαντοπούλου: Γιατί διεκδικώ την ηγεσία του ΟΟΣΑ

Αννα Διαμαντοπούλου: Γιατί διεκδικώ την ηγεσία του ΟΟΣΑ

Υπογράμμισε ότι ο συγκεκριμένος Οργανισμός την ενδιαφέρει πολύ. Τον αποκάλεσε Οργανισμό θετικών μεταρρυθμίσεων και σημείωσε ότι ειδικά την περίοδο της κρίσης, βοήθησε πάρα πολύ τη χώρα μας. Θα διαδραματίσει πολύ σημαντικό ρόλο και μετά την πανδημία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο αγώνας για τη θέση του γενικού γραμματέα του ΟΟΣΑ είναι πολύ δύσκολος, τόνισε η Άννα Διαμαντοπούλου, η υποψηφιότητα της οποίας ανακοινώθηκε την Τρίτη από τον πρωθυπουργό.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον Σκάι 100.3, οι υποψήφιοι είναι 8, από διάφορες χώρες όπως οι ΗΠΑ και ο Καναδάς και θα γίνουν ακροάσεις και στις 37 χώρες-μέλη του Οργανισμού.

Στη συνέχεια, σε κάθε γύρο της διαδικασίας θα απορρίπτεται από ένας υποψήφιος, ώστε να μείνει στο τέλος ένας, ενώ η τελική απόφαση θα ληφθεί τον ερχόμενο Μάρτιο.

Η κα Διαμαντοπουλου υπογράμμισε ότι ο συγκεκριμένος Οργανισμός την ενδιαφέρει πολύ.

Τον αποκάλεσε Οργανισμό θετικών μεταρρυθμίσεων και σημείωσε ότι ειδικά την περίοδο της κρίσης βοήθησε πάρα πολύ τη χώρα μας, ενώ θα διαδραματίσει πολύ σημαντικό ρόλο και την περίοδο μετά την πανδημία.

«Δύσκολη ιστορία διαπραγματεύσεων ξεκινά και από πλευράς κυβέρνησης» με την υποψηφιότητα της Ελλάδας στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ασφάλειας δήλωσε η Άννα Διαμαντοπούλου, που αποκάλυψε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης της πρότεινε τηλεφωνικά την υποψηφιότητα για τη θέση του Γενικού Γραμματέα , δίνοντας χρόνο να το σκεφτεί.

‘Οπως εξηγεί, μιλώνταςστην ΕΡΤ, ο ΟΟΣΑ είναι «ο διεθνής οργανισμός των μεταρρυθμίσεων», υποστηρίζει 37 δυτικού τύπου δημοκρατίες, μεταξύ αυτών 22 ευρωπαϊκές και η υποψηφιότητα είναι δύσκολη ιστορία διαπραγματεύσεων και από πλευράς κυβέρνησης.

«Η Ελλάδα για πρώτη φορά υποψήφια επικεφαλής σε τόσο μεγάλο οργανισμό»

«Σε διεθνές επίπεδο οι συμμαχίες είναι πιο δύσκολες», εκτιμά και υπενθυμίζει ότι τον Μάρτιο θα γίνει η τελική επιλογή μεταξύ των υποψηφίων που περνούν από ακροάσεις «με τον έναν γύρο πίσω από τον άλλον και τους 37 να απορρίπτουν ή να ψηφίζουν».

Αν τα πράγματα πάνε καλά όλοι θα είναι χαρούμενοι, διαφορετικά η Ελλάδα θα έχει κάνει μια παρουσία στο διεθνή στίβο, πρόσθεσε.

«Χρειάζεται εμπειρία σε διεθνείς οργανισμούς, πολιτική εμπειρία, παίζουν ρόλο οι κυβερνητικές συμμαχίες και οι αντιπάθειες», αλλά πρόκειται για κίνηση μεγάλης εξωστρέφειας, από αξιόπιστη χώρα που έχει την ιστορία και μπορεί να προσφέρει γιατί έρχεται από πολύ μακριά.

«Η Ελλάδα ξεκίνησε αναπτυσσόμενη και σε 50 χρόνια έγινε ανεπτυγμένη»

Μπορούμε να μεταφέρουμε την εμπειρία μας σε διεθνές επίπεδο», λέει.

Διαφήμιση
Διαφήμιση