HomeΚΡΗΤΗΆκαρπες οι έρευνες για τους αγνοούμενους ιερέα και τον τουρίστα

Άκαρπες οι έρευνες για τους αγνοούμενους ιερέα και τον τουρίστα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Άκαρπες αλλά και με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες για τον 83χρονο ιερέα Εμμανουήλ Λαμπράκη που εξαφανίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής.

Στην επιχείρηση εντοπισμού του συμμετέχουν άνδρες της ΕΜΑΚ, της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και η οικογένειά του, που έχει ανησυχήσει.

Τα ίχνη του χάθηκαν στις 3 και μισή τα ξημερώματα σε δρόμο από την Γαρίπα προς το Αρκαλοχώρι, όπου πήγαινε με τα πόδια για τα εγκαίνια της Μητρόπολης.

Όταν εξαφανίστηκε φορούσε άσπρο πουκάμισο, σκούρο παντελόνι και μαύρο καλογερικό σκουφί.

Να σημειωθεί ότι ο π. Εμμανουήλ Λαμπράκης αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο.

Ειδικό κλιμάκιο της αστυνομίας από τη Βόρεια Ουαλία αναμένεται να φτάσει σήμερα στα Χανιά για τον εντοπισμό του αγνοούμενου τουρίστα Άρθουρ Τζόουν, τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί από τις 19 Ιουνίου, δύο μόλις ημέρες μετά την άφιξή του στο νησί.

Σύμφωνα με το BBC -που παρακολουθεί στενά την υπόθεση- στην ομάδα θα συμμετέχουν ο Φιλ Μπένμποου, ειδικός για τη διάσωση σε ορεινές περιοχές, και δύο αστυνομικοί με μεγάλη εμπειρία σε εξαφανίσεις ανθρώπων. Αυτοί θα πραγματοποιήσουν έρευνες και ανακρίσεις σε μια προσπάθεια να βρεθούν τα ίχνη του Τζόουνς.

Πρόκειται για τον Γκάρεθ Έβανς και τον Μάρκ Όουεν, οι οποίοι αναμένεται να συναντηθούν με τον Αστυνομικό Διευθυντή Χανίων, προκειμένου να έχουν ενημέρωση για την υπόθεση.

Χθες βράδυ εξάλλου, στην πατρίδα του αγνοούμενου τουρίστα το Denbigh, οι κάτοικοι μάζεψαν χρήματα για να μπορέσει να έρθει και η οικογένειά του στην Κρήτη.