HomePost It«Να πληρωθούν αμέσως οι σχολικές καθαρίστριες του Δ. Φαιστού και όλοι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι»

«Να πληρωθούν αμέσως οι σχολικές καθαρίστριες του Δ. Φαιστού και όλοι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι»

Τι αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση Φαιστού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

 Η άσφαιρη αντιπαράθεση – κοκορομαχία δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης στον δήμο Φαιστού έχει ως αποτέλεσμα την αναβολή της πληρωμής των εργαζόμενων ΙΔΟΧ στην καθαριότητα των σχολείων Φαιστού, όπως και των υπόλοιπων συμβασιούχων του Δήμου. Καμία δικαιολογία δεν υπάρχει για ότι είναι απλήρωτες οι εργαζόμενοι/ες. Δεν έχουν καμία απολύτως ευθύνη για την έλλειψη απαρτίας σε δημοτικό συμβούλιο και οικονομική επιτροπήκαι δεν θα πληρώσουν την όποια καθυστέρηση που για οποιονδήποτε λόγο υπάρχει στην πληρωμή τους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Φαιστού τονίζουμε ότι κυβέρνηση – δημοτική αρχή Φαιστού και αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο έχουν ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ την ευθύνη τόσο για την αντεργατική πολιτική για τους εργαζόμενους/ες όσο και για την ανθυγιεινή πολιτική για την καθαριότητα των σχολείων.

Καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά την πλήρη αδιαλλαξία και την προκλητική, απαράδεκτη επιμονή της δημοτικής αρχής στις δια περιφοράς συνεδριάσεις. Είναι το αποκορύφωμα της υποκρισίας να μην έχει βρεθεί ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ ένας χώρος στον οποίο να μπορεί το Δ.Σ. να συνεδριάσει δια ζώσης, με ασφάλεια και όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας εξασφαλισμένα. Έχει καταντήσει πλέον γελοία η δικαιολογία των «δια περιφοράς» συνεδριάσεων και δεν πείθει κανένα ότι γίνεται δήθεν για λόγους προστασίας της υγείας. Είναι ξεκάθαρη πια η πολιτική σκοπιμότητα της δημοτικής αρχής που δεν είναι άλλη από το να περνά η κυβερνητική πολιτική χωρίς αντιδράσεις, αντίλογο, συμμετοχή φορέων, σωματείων, έλεγχο.

Είναι απαξιωτικό και προκλητικό η υγεία των δημοτικών συμβούλων να είναι πιο σημαντική από την υγεία των χιλιάδων μαθητών του δήμου μας και των εκπαιδευτικών που καθημερινά συγχρωτίζονται σε αίθουσες λίγων τετραγωνικών! Προκαλεί αλγεινή εντύπωση η παρωδία με τις δια περιφοράς συνεδριάσεις όταν, άλλωστε, η δημοτική αρχή δεν δείχνει το ίδιο ενδιαφέρον για τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα στα σχολεία του δήμου μας. Αριθμός που απέχει πολύ από τα δεδομένα που επιτρέπουν την ασφαλή απόσταση των μαθητών μέσα στην τάξη, για την υγεία των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού.

Ευθύνες ωστόσο, έχουν και όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις οι οποίες νομιμοποιούν αυτή την πρακτική, αφού δεν καταγγέλλουν δημόσια ούτε την κυβέρνηση που με τις ΠΝΠ περιστέλλει λαϊκά και δημοκρατικά δικαιώματα, ούτε την υλοποίηση τοπικά των αντιλαϊκών νομοθετημάτων.

Αυτός ο εμπαιγμός, με κύρια ευθύνη του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και του δημάρχου δεν μπορεί να συνεχιστεί!

Είναι όλοι τους υπόλογοι στους εργαζόμενους και ακριβώς αυτή η στάση τους δείχνει το «διαζύγιο» που έχουν πάρει από τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών, που έχουν φτάσει στα όρια, που δυσκολεύονται ακόμη και να επιβιώσουν. Ο χορτάτος όμως δε σκέφτεται τον πεινασμένο…

Απαιτούμε να δώσουν ΤΩΡΑ τέλος σε αυτό το αίσχος! Να βρεθεί κατάλληλος χώρος όπου θα τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις. Να τηρηθούν όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας και υγιεινής και να γίνει αμέσως σύγκληση του Δ.Σ. δια ζώσης, με τη συμμετοχή τοπικών φορέων. ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

Να συζητηθούν τα υπομνήματα και οι προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για μείωση δημοτικών τελών και φόρων, για μέτρα ανακούφισης και στήριξης του λαϊκού εισοδήματος, για την προστασία της Υγείας του λαού, για τις συνθήκες λειτουργίας των σχολείων. –

Διαφήμιση
Διαφήμιση