HomeHL-9Επανέρχεται ο γερανός στους δρόμους του Ηρακλείου

Επανέρχεται ο γερανός στους δρόμους του Ηρακλείου

Ευρεία σύσκεψη σήμερα σήμερα το μεσημέρι για το θέμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο γερανός ξανάρχεται…, αποφασισμένος να βάλει τέλος στις προκλητικές σταθμεύσεις, που προκαλούν κυκλοφοριακά εμφράγματα όχι μόνο στο κέντρο αλλά και στα κομβικά σημεία της πόλης.

Το όλο θέμα πρόκειται να συζητηθεί σε ευρεία σύσκεψη που συγκαλεί σήμερα στη 1.30 ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Γ. Αναστασάκης με τη συμμετοχή του διοικητή της Τροχαίας Ηρακλείου Στέλιου Καρακούδη και του πολιτικού προϊσταμένου της Δημοτικής Αστυνομίας της Δημοτικής Αστυνομίας Μαρίνου Παττακού.

Όπως φαίνεται όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν ήδη καταλήξει στην ανάγκη επαναφοράς του γερανού της Τροχαίας, με στόχο να ελεγχθούν τα σοβαρά προβλήματα που εμφανίζονται σε ό,τι αφορά τις επικίνδυνες σταθμεύσεις που αποδιοργανώνουν την κυκλοφορία στην πόλη, σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ.

Ο γερανός θα παρεμβαίνει με σκοπό να απομακρύνει τα προκλητικά σταθμευμένα οχήματα τα οποία θα οδηγούνται
σε χώρο της ΔΕΠΑΝΑΛ στην Αλικαρνασσό και ο ιδιοκτήτης για να μπορεί να τα πάρει πίσω θα πρέπει να πληρώνει το ποσό των 78 ευρώ, αφού εκτός από την κλήση, θα του χρεώνονται και τα έξοδα μεταφοράς. Εκείνο το οποίο θα πρέπει να σημειωθεί μεταξύ άλλων είναι ότι εάν ο πολίτης για κάποιο λόγο δεν φροντίσει να πληρώσει και να πάρει πίσω το όχημα του, τότε θα χρεώνεται με επιπλέον έξοδα φύλαξης που ανά ημέρα για τα ΙΧ ανέρχεται στα 11,68 ευρώ και ανάλογα το όχημα η χρέωση μεταβάλλεται.

Το αντίστοιχο ποσό χρέωσης της μεταφοράς των μοτοσυκλετών με γερανό είναι 77,9 ευρώ και μοτοποδηλάτου
38,95 ευρώ.

Όπως σημειώνει ο διοικητής της Τροχαίας Στέλιος Καρακούδης, καθημερινά κινούνται στο δρόμο εντός και εκτός των τειχών, αστυνομικοί οι οποίοι ελέγχουν συστηματικά και εντατικοποιημένα τις σταθμεύσεις αντικοινωνικού χαρακτήρα, όπως είναι αυτές που βρίσκονται σε διαβάσεις πεζών επάνω στη στροφή σε πεζοδρόμια
σε θέσεις και ράμπες ΑμεΑ.

Ο ίδιος σχολιάζει δηκτικά ότι μπορούν να αλλάξουν οι δυσμενείς όροι κυκλοφορίας στο Ηράκλειο, από τη στιγμή που ο κάθε πολίτης συνειδητοποιήσει ότι θα πρέπει να αποβάλλει τη νοοτροπία του «ενός λεπτού».

Δηλαδή της κακώς εννοούμενης πολυτέλειας που επιτρέπουμε στον εαυτό μας να σταθμεύει οπουδήποτε, επικαλούμενοι ότι «είναι μόνο για ένα λεπτό», και της αντίληψης που έχουμε «χτίσει» μέσα μας, ότι όλοι θα πρέπει να αντιμετωπίζουν με ανοχή και υπέρβαση, το ότι για τις δικές μας ανάγκες μπλοκάρουμε την κυκλοφορία…

Όπως τονίζει ο πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Μαρίνος Παττακός,  το πρόβλημα της προκλητικής παράνομης στάθμευσης είναι οξύτατο, αφού σε καθημερινή βάση καταγράφονται τέτοιας μορφής προβλήματα τα οποία αποδιοργανώνουν την ομαλή κίνηση των οχημάτων.

Σε στροφές όπου τα λεωφορεία καθημερινά μπλοκάρουν σε ράμπες ΑμεΑ, πεζοδρόμια αποδιοργανώνουν λειτουργία της πόλης και σε ό,τι αφορά την κίνηση τόσο των οδηγών όσο και των πεζών.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων εξηγεί ότι στη σημερινή σύσκεψη θα εξεταστούν εστιασμένα ζητήματα όπου καταγράφονται προβλήματα κυκλοφοριακής αποδιοργάνωσης σε διάφορα σημεία της πόλης όπως για παράδειγμα στον Αι Γιάννη το Χωστό, όπου θα πρέπει να ληφθούν μέτρα μέχρι να ενεργοποιηθεί η μελέτη που έχει εκπονηθεί με την Περιφέρεια.

Αντίστοιχα είναι σημαντικό να αστυνομευθεί και να ληφθούν μέτρα στο τμήμα της παραλιακής στην 62 Μαρτύρων όπου η κατάσταση είναι κάπως καλύτερη σε σχέση με το παρελθόν.

Είναι αναγκαίο να υπάρξουν εντατικοποιημένοι έλεγχοι όπως στο παρελθόν που έχουν δείξει ότι είχαν επιτυχία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση