HomeΚΡΗΤΗΜε επιτυχία η εκστρατεία καθαρισμού στα Ανώγεια

Με επιτυχία η εκστρατεία καθαρισμού στα Ανώγεια

Από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση από τους πολίτες πραγματοποιήθηκε η εκστρατεία καθαρισμού στα Ανώγεια από τη Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κρήτης.

Συνεπής και αποτελεσματική στο έργο της, η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κρήτης, για την πρόληψη-αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, πραγματοποίησε εθελοντική δράση καθαρισμού-αποψίλωσης από ξερά κλαδιά και χόρτα στα Ανώγεια αλλά και ενημέρωση των πολιτών για την προστασία του περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα στην εθελοντική δράση με επικεφαλής τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Τάσο Κουρουπάκη, και τον Δήμαρχο Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη, συμμετείχαν μέλη και εθελοντές του Δήμου όλων των ηλικιών, το Εθελοντικό Κλιμάκιο Εκτάκτων Αναγκών Αγυιάς που προχώρησαν σε κομβικής σημασίας καθαρισμούς και κοπές κλαδιών, παρεμβάσεις απαραίτητες για την απρόσκοπτη – χωρίς εμπόδια – πρόσβαση μεγάλων πυροσβεστικών οχημάτων.

Το παρόν στον καθαρισμό, έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή τομέα Μανώλης Χνάρης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Περιβάλλοντος Νίκος Ξυλούρης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Σκουλάς, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μιχάλης Δραμουντάνης καθώς και ο ειδικός σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης Ελευθέριος Κουφάκης.

Την ικανοποίηση τους εξέφρασαν οι πολίτες-εθελοντές για την παρέμβαση, καθώς όπως ανέφεραν τέτοιες ενέργειες ευαισθητοποιούν μικρούς και μεγάλους διαδίδοντας τον εθελοντισμό.

Για την επιτυχημένη εθελοντική δράση καθαρισμού ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Τάσος Κουρουπάκης ευχαρίστησε δημόσια όλους όσους συμμετείχαν στη προσπάθεια τονίζοντας ότι, «η κοινωνία των Ανωγείων έδειξε την ευαισθητοποίηση της στον εθελοντισμό, τη φιλοξενία και συμμετοχή της σε ανάλογες δράσεις. Η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει τη εκστρατεία και βρίσκεται κάθε μήνα σε διαφορετικό μέρος του νησιού προάγοντας τον εθελοντισμό και τη πολιτική προστασία στη πράξη, με την ενεργή συμμετοχή των πολιτών. Όσο πιο γρήγορα καταλάβει ο καθένας μας την αξία του εθελοντισμού και της πολιτικής προστασίας, τόσο καλύτερα θα είναι για όλους, γι’ αυτό και πρόσφατα προτείναμε στην Κυβέρνηση την εισαγωγή σχετικών μαθημάτων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Θα το παλέψουμε. Περάσαμε ένα μήνυμα στη κοινωνία των Ανωγείων, πως η ευθύνη για τη προστασία του αστικού περιβάλλοντος αφορά όλους μας και οφείλουμε να δώσουμε τη προσοχή που απαιτείται. Ευχαριστούμε και πάλι τα Ανώγεια που μας αγκάλιασαν».

Μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο της φετινής αντιπυρικής περιόδου, ανάλογοι καθαρισμοί από τη Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης με τη συνεργασία Δήμων και εθελοντών έχουν γίνει στη Λίμνη Αγυιάς και στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Κανδάνου-Σελίνου στη Περιφερειακή ενότητα Χανίων, στο δασάκι του Αφραθιά και στη λίμνη Ζαρού στη Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, καθώς και στη περιοχή του Πρέβελη στη Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου. Ήδη προγραμματίζονται ανάλογες παρεμβάσεις καθαρισμού και σε άλλες περιοχές του νησιού.

https://youtu.be/mA5U8C4E4aE

https://youtu.be/9r7YhW3WOzE

https://youtu.be/uw-Jn7kptm4

https://youtu.be/95Slj9pcfLA

https://youtu.be/2ni1tl3yReE

https://youtu.be/6KHYfCedxkM

https://youtu.be/fUEVoyKQxqM

https://youtu.be/EKLe5s4hshs

Διαφήμιση
Διαφήμιση