HomeHL-9Εργατικό Κέντρο: Χωρίς τα 534 ευρώ εκατοντάδες εργαζόμενοι

Εργατικό Κέντρο: Χωρίς τα 534 ευρώ εκατοντάδες εργαζόμενοι

Που απολύθηκαν από τις επιχειρήσεις στις 30 Σεπτεμβρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το πρόβλημα το οποίο εντοπίζεται στη νέα απόφαση της κυβέρνησης για τις αναστολές σύμβασης στις εποχικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό και επισιτισμό γνωστοποιεί το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, αυτή η απόφαση της κυβέρνησης δεν καλύπτει τους εκατοντάδες εργαζόμενους που απολύθηκαν στις 30 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας με τον Ν.4722 ΦΕΚ 177 στο άρθρο 19 παρέτεινε τις αναστολές σύμβασης έως και τον Οκτώβριο του 2020 και για τις εποχικής λειτουργίας επιχειρήσεις στον Τουρισμό – Επισιτισμό.

Ένα καταρχήν θετικό μέτρο αφού έτσι διασφαλίζεται ένα εισόδημα για τους εργαζόμενους έως και την Γενάρη του 2021 μιας και το Ταμείο ανεργίας θα ξεκινάει Νοέμβριο.

Δυστυχώς όμως, όπως είναι αυτή τη στιγμή τα δεδομένα, δικαίωμα στην αναστολή σύμβασης έχουν μόνο οι εργοδότες για όσες επιχειρήσεις είναι ακόμα ανοικτές.

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό πως οι εκατοντάδες επιχειρήσεις στον κλάδο, που έκλεισαν στις 30/09/2020, απέλυσαν το προσωπικό τους με αποτέλεσμα έως και σήμερα οι συνάδελφοι αυτοί να μην έχουν πρόσβαση στην αποζημίωση ειδικού σκοπού (534€).

Έτσι λοιπόν μια ευνοϊκή διάταξη για τους εργαζομένους κινδυνεύει να μείνει στα χαρτιά αφού ελάχιστοι θα έχουν την δυνατότητα να ενταχθούν σ’ αυτή.

Οι παρεμβάσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό –Τουρισμό δεν σταματούν πιέζοντας  ,προς τα συναφή Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας ,καθημερινά και καθοριστικά .

 Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργάνων των εργαζομένων ζητούν άμεσα να νομοθετηθεί και να δοθεί η δυνατότητα μονομερής αίτησης αναστολής σύμβασης στους εργαζόμενους ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ (όπως έγινε το καλοκαίρι που καταφέραμε και πήραμε αυτή την δυνατότητα και γι’ αυτούς που δεν είχαν επαναπροσληφθεί) ώστε να καταφέρουμε να πλησιάσουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από το ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2021.

Διαφήμιση
Διαφήμιση