HomeHL-TOPΑδερφή Suzanne Eaton: «Περιμένω από τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της»

Αδερφή Suzanne Eaton: «Περιμένω από τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της»

«Ήταν πολύ δύσκολο να βρίσκομαι εδώ»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συντετριμμένη εμφανίστηκε η αδερφή της Σούζαν Ήτον στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου όπου σήμερα εκδικάζεται η υπόθεση της άγριας δολοφονίας της 60χρονης βιολόγου με κατηγορούμενο τον καθ’ ομολογία δράστη Γ.Π.

Η Julia Eaton λίγο πριν την έναρξη της πολύκροτης δίκης μίλησε στους δημοσιογράφους για τα όσα έχει βιώσει η οικογένειά της από τη στιγμή που έμαθαν για τον θάνατο της 60χρονης μέχρι και σήμερα.

«Ήταν πολύ δύσκολο για μένα να έρθω εδώ», ανέφερε η Julia Eaton εξηγώντας πως τελικά βρήκε τη δύναμη να ταξιδέψει στην Κρήτη γιατί «ένιωσα την ανάγκη να έρθω για να μιλήσω για το πόσο εκπληκτική γυναίκα ήταν η αδερφή μου. Μία μορφωμένη γυναίκα, αφοσιωμένη μητέρα και αγαπημένη αδερφή».

Παράλληλα, η κ. Eaton εκ μέρους της οικογένειάς της ευχαρίστησε τις ελληνικές αρχές αλλά και τους ανθρώπους της Κρήτης που βοήθησαν για τον εντοπισμό της αδερφής της.

«Έχω την ανάγκη να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της Κρήτης, τους διασώστες, τους πυροσβέστες, την αστυνομία, τους δύτες και την τοπική κοινωνία που βοήθησαν πολύ για τον εντοπισμό της», τόνισε χαρακτηριστικά.

eaton

«Περιμένω από τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της»

Ως προς την δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη η Julia Eaton επεσήμανε πως όλο αυτό που συνέβη στην αδερφή της ήταν απαίσιο ενώ λυπάται τους ανθρώπους που θα μάθουν μέσα στη δικαστική αίθουσα όλα τα φρικιαστικά πράγματα που έζησε.

«Ήταν απαίσιο αυτό που της συνέβη και αυτό που μας βρήκε και δεν το εύχομαι να το ζήσει κανένας από εσάς. Επίσης λυπάμαι για όλους αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται εδώ και θα ακούσουν αυτά τα φρικιαστικά πράγματα που της συνέβησαν», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ σε ερώτηση για το τι περιμένει από την ελληνική δικαιοσύνη τόνισε «Περιμένω ότι θα κάνει απλώς την δουλειά της».

Η στήριξη που παρείχε η Suzanne Eataon στην αδερφή της όταν χάθηκε η κόρη της

Τη σχέση που είχε αναπτυχθεί ανάμεσα στις δύο αδερφές περιέγραψε με δάκρυα στα μάτια η Julia Eaton.

Το δέσιμό της, σύμφωνα με την ίδια, έγινε ακόμα πιο δυνατό όταν η κόρη της Julia Eaton διαγνώστηκε με καρκίνο.

«Η πανέμορφη κόρη μας διαγνώστηκε με καρκίνο όταν ήταν στο λύκειο. Εμείς ως οικογένεια αν και είμαστε δεμένη έχουμε διασκορπιστεί σε διάφορα σημεία του κόσμου. Η μητέρα μας με τον αδερφό μας ζει στη Καλιφόρνια, εμείς στη Βιρτζίνια και η αδερφή μου με τον γιο μου στην Γερμανία. Όταν χάσαμε την κόρη μας ήταν πολύ δύσκολο για όλους μας. Ωστόσο, όποτε ήμουν σε απελπιστική κατάσταση έπαιρνα τηλέφωνο την αδερφή μου. Σε τέτοιες στιγμές καταλαβαίνεις ποιο είναι το πρόσωπο που χρειάζεσαι περισσότερο στον κόσμο. Κι αυτό το πρόσωπο για μένα ήταν η αδερφή μου η Σουζάν», τόνισε σχετικά η κ. Julia Eaton.

Το συνέδριο πριν κατέβει στην Κρήτη

Η Julia Eaton μετά τον θάνατο της κόρης της πήρε την απόφαση να μην αφήνει μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να βλέπει τα μέλη της οικογένειάς της που αγαπέι.

Έτσι, όταν η Σούζαν είχε ένα συνέδριο στο Τέξας πήρε το αεροπλάνο και πήγε και την βρήκε.

«Περάσαμε μία υπέροχη βδομάδα μαζί. Αυτό ήταν τον Φεβρουάριο, λίγο πριν κατέβει στην Κρήτη. Όταν ήρθε στην Κρήτη μιλούσαμε συνέχεια στο τηλέφωνο μέχρι που τελικά δολοφονήθηκε», ανέφερε σχετικά η κ. Eaton.

Με ψυχιατρική υποστήριξη ο σύζυγος της Suzanne

Μία δύσκολη κατάσταση βιώνουν τους τελευταίους μήνες τα μέλη της οικογένειας της Suzanne Eaton.

Ο σύζυγός της δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τον θάνατό της με αποτέλεσμα να έχει υποστεί ένα μετατραυματικό στρες.

«Ο σύζυγός της από την ημέρα που δολοφονήθηκε η Suzanne είναι απελπισμένος. Τον βλέπει ψυχίατρος καθώς το γεγονός αυτό του προκάλεσε μετατραυματικό στρες. Για εκείνον η Suzanne είναι αναντικατάστατη. Είχαν μία υπέροχη σχέση μαζί», επεσήμανε μεταξύ άλλων η αδερφή της 60χρονης βιολόγου.

Τα παιδιά δεν γνωρίζουν όλες τις λεπτομέρειες

Τα δύο παιδιά της Suzanne Eaton δεν γνωρίζουν όλες τις λεπτομέρειες του θανάτου της μητέρας τους.

«Τα παιδιά δεν γνωρίζουν όλα τα στοιχεία για τον θάνατο της αδερφής μου. Έχουν ν’ αντιμετωπίσουν άλλες δυσκολίες», επεσήμανε σχετικά η κ. Eaton ενώ παράλληλα τόνισε πως «όταν χάσεις κάποιο τόσο δικό σου άτομο τότε τα πάντα αλλάζουν. Δεν θα είσαι ποτέ ίδιος. Τώρα τα παιδιά της που είναι 20 και 21 χρόνων είναι δύσκολο να αντέξουν όλο αυτό που συμβαίνει και να πρέπει να μάθουν να ζουν με αυτό».

Διαφήμιση
Διαφήμιση