HomeHL-9Δίκη Suzanne Eaton: Από τις αντιφάσεις στην… ομολογία του κατηγορουμένου

Δίκη Suzanne Eaton: Από τις αντιφάσεις στην… ομολογία του κατηγορουμένου

Τι κατέθεσε ο αστυνομικός που ασχολήθηκε με την υπόθεση – Συγκλονίζει η αδερφή της βιολόγου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συγκλονίζουν τα όσα διαδραματίζονται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου όπου σήμερα αναβιώνει η υπόθεση της άγριας δολοφονίας της, Αμερικανίδας βιολόγου, Suzanne Eaton.

Στο εδώλιο κάθεται ο 28χρονος, σήμερα, Γ.Π. ο οποίος μετά τη σύλληψή του ομολόγησε πως ήταν εκείνος που βίασε και σκότωσε την επιστήμονα ενώ την σορό της την έκρυψε σε σπήλαιο στα Χανιά.

«Περίεργη η συμπεριφορά του κατηγορουμένου»

Συγκλονιστική ήταν και η κατάθεση του αστυνομικού που ασχολήθηκε με την υπόθεση της δολοφονίας της 60χρονης βιολόγου.

Ο αστυνομικός ξεκίνησε την κατάθεσή του από τις πρώτες ημέρες της εξαφάνισής της μέχρι και την στιγμή που ομολόγησε ο 28χρονος Γ.Π.

Ανάφερε πως κατά την έρευνα που έκαναν μέσω οπτικού υλικού από κλειστές κάμαρες ασφαλείας βρήκαν κάποια πρόσωπα που βρίσκονταν κοντά στον σπήλαιο όπου βρέθηκε η σορός της βιολόγου.

Ανάμεσά τους ήταν και ο κατηγορούμενος ο οποίος κινούνταν με το ιδιαίτερο όχημά του.

Το αυτοκίνητο του 27χρονου.
Το αυτοκίνητο του 28χρονου.

«Βλέποντας το αυτοκίνητο τον καλέσαμε να καταθέσει καθώς ήταν από τους υπόπτους», ανέφερε ο αστυνομικός τονίζοντας ότι ο Γ.Π. δεν είχε ποτέ απασχολήσει τις αρχές.

Στην κατάθεσή του ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με τον αστυνομικό, ομολόγησε ότι είχε παρενοχλήσει κάποιες γυναίκες με το αυτοκίνητό του.

Ο δρόμος όπου δολοφονήθηκε η 60χρονη Suzanne Eaton.
Ο δρόμος όπου δολοφονήθηκε η 60χρονη Suzanne Eaton.

Παράλληλα, ο αστυνομικός στάθηκε στη στιγμή όπου πήγαν να τον προσαγάγουν στο πατρικό του σπίτι.

«Η συμπεριφορά του ήταν από την αρχή περίεργη. Ήταν πολύ αναστατωμένος και είχε δάκρυα στα μάτια. Στην κατάθεσή του, αρχικά, αρνήθηκε πως είχε κάποια ανάμειξη ωστόσο υπέπεσε σε κάποιες αντιφάσεις. Κατά τη δεύτερη όμως κατάθεση ομολόγησε πως την σκότωσε και την βίασε. Μάλιστα, ανέφερε πως ασχολούνταν με το σατανισμό γι’ αυτό και ανώτερες δυνάμεις τον οδήγησαν σε αυτή την πράξη», εξήγησε μεταξύ άλλων ο αστυνομικός.

O 28χρονος κατ' ομολογία δράστης
O 28χρονος κατ’ ομολογία δράστης

Ψυχιατρική γνωμάτευση: «Λέει ψέματα με αξιοθαύμαστο τρόπο»

Λίγο μετά την προφυλάκισή του ο συνήγορος του κατηγορουμένου αιτήθηκε να υποβληθεί ο 28χρονος σε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Αυτή ολοκληρώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο με τα αποτελέσματα να δείχνουν πως δεν υπάρχει κάποια διαταραχή και δεν θα μπορέσει να στηριχθεί το ακαταλόγιστο.

Η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη αναγνώστηκε ενώπιον του δικαστηρίου.

Σύμφωνα με την έκθεση ο 28χρονος δεν φέρεται να ήταν σε διατάραξη πνευματικής λειτουργίας όταν συνέβη το συγκεκριμένο έγκλημα αν και ο ίδιος ανέφερε πως προχώρησε σε αυτή την πράξη καθώς άκουγε φωνές.

Μάλιστα, σύμφωνα με την γνωμάτευση ο 28χρονος «λέει ψέματα με αξιοθαύμαστο τρόπο» ενώ «συχνα ψεύδεται».

Από την πραγματογνωμοσύνη δεν προέκυψε κάποια οξεία ψυχοπαθολογία ή διαταραχή προσωπικότητα.

Συγκίνησε η κατάθεση της αδερφής της βιολόγου

Με δάκρυα στα μάτια η αδελφή της αδικοχαμένης Suzanne Eaton περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στο σπίτι μετά το χαμό της αδελφής της. Επισήμανε τη δύσκολη ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται όλη η οικογένεια και ότι κανείς ακόμα δεν μπορεί να αποδεχτεί την απουσία της, παρά την ψυχολογική υποστήριξη που δέχονται όλο αυτό το διάστημα.

Η Julie Eaton κατέθεσε το πρωί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου. Αναφέρθηκε στο ήθος και στην προσωπικότητα της αδελφής της.


Μίλησε τρυφερά για εκείνη και για το πόσο την βοήθησε να ξεπεράσει το δικό της πένθος. Το θάνατο της κόρης της από καρκίνο πριν από 6 χρόνια.

«Ήταν πολύ δύσκολο για μένα να βρίσκομαι εδώ όμως ήρθα να καταθέσω για το ήθος και το πόσο αξιολάτρευτος άνθρωπος ήταν η αδελφή μου. Ήταν υπέροχη σύζυγος, μητέρα και αδελφή. Ήρθα επίσης να ευχαριστήσω τις αρχές και όλους τους ανθρώπους εδώ που βοήθησαν στις έρευνες», τόνισε μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Ερωτηθείς για το σύζυγο της Suzanne Eaton η αδελφή της τόνισε πως είναι ένα ράκος και έχει ψυχολογική υποστήριξη. «Έχει δυσκολία να επιστρέψει στη δουλειά του. Υποστηρίζεται ψυχολογικά όμως αν κρίνω από το δικό μου βίωμα με το θάνατο της κόρη μου, τίποτα δεν θα είναι όπως παλιά. Αλλάζει όλος ο κόσμος σου».

Κατηγορούμενος: «Δέχομαι ότι ισχύει»

Ο κατηγορούμενος βαρύνεται για δύο κακουργήματα: για βιασμό και για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Ξεκινώντας η ακροαματική διαδικασία ο κατηγορούμενος ακούγοντας τις κατηγορίες που τον βαραίνουν, απάντησε «δέχομαι ο,τι ισχύει».

Το δικαστήριο ανακοίνωσε τους μάρτυρες, πολλοί εκ των οποίων απουσιάζουν και θα αναγνωστούν οι δηλώσεις τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση