HomeHL-WorldΚορωνοϊός – Γαλλία: Προ των πυλών η απαγόρευση κυκλοφορίας σε τοπικό ή εθνικό επίπεδο

Κορωνοϊός – Γαλλία: Προ των πυλών η απαγόρευση κυκλοφορίας σε τοπικό ή εθνικό επίπεδο

Τα κρούσματα καθημερινά είναι χιλιάδες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για να ελέγξει τη μετάδοση του κορωνοιού, η γαλλική κυβέρνηση εξετάζει να απαγορεύσει την κυκλοφορία σε τοπικό ή εθνικό επίπεδο, με το μέτρο να ανακοινώνεται άμεσα, αναφέρουν δημοσιεύματα.

Τα κρούσματα καθημερινά είναι χιλιάδες πλέον. Ο γενικός διευθυντής των νοσοκομείων του Παρισιού (AP-HP), μιλώντας στην εφημερίδα Le Parisien, προειδοποίησε για μια πιθανή κάλυψη του 90% των κρεβατιών στις εντατικές της γαλλικής πρωτεύουσας, από ασθενείς με κορωνοιό έως το τέλος Οκτωβρίου.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, έγινε γνωστό πως ο Εμμανουέλ Μακρόν θα απευθυνθεί αύριο στις 8 τοπική ώρα στους Γάλλους, όπου θα ανακοινώσει νέα μέτρα. Σήμερα προεδρεύει σε έκτακτο συμβούλιο για την εκτίμηση της κατάστασης και τη λήψη αποφάσεων. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα μπορούσε να επιβληθεί άμεσα καθώς προκαλούν ανησυχία οι πολυπληθείς οικογενειακές συναθροίσεις και οι γιορτές μεταξύ φίλων και γνωστών. Το μέτρο στοχεύει επίσης τους νέους που ασθενούν ολοένα και περισσότεροι απο κορωνοιό.

Απαγόρευση της κυκλοφορίας επιβλήθηκε στην αρχή της πανδημίας σε αρκετούς δήμους της χώρας, όπως στην πόλη Κολόμπς στην περιφέρεια του Παρισιού ή στην Μυλούζη. Στο εξωτερικό η πόλη της Μελβούρνης απαγόρευσε τον Αύγουστο την κυκλοφορία στους πολίτες της απο τις 8 το βράδυ έως τις πέντε το πρωί. Παρόμοιο μέτρο υιοθετήθηκε στην Αμβέρσα και το Βερολίνο. Χθες ο Γάλλος πρωθυπουργός παραδέχτηκε πως η χώρα βρίσκεται εν μέσω ενός δεύτερου κύματος της πανδημίας

enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση