HomeHL-9Επέλαση της κακοκαιρίας: «Χτυπάει» από τα ξημερώματα την Αττική – Ισχυροί άνεμοι στην Κρήτη

Επέλαση της κακοκαιρίας: «Χτυπάει» από τα ξημερώματα την Αττική – Ισχυροί άνεμοι στην Κρήτη

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η κακοκαιρία συνεχίζει την πορεία της προς την ηπειρωτική Ελλάδα, με την Αθήνα να μπαίνει στον καμβά των έντονων φαινομένων τα ξημερώματα της Τρίτης με έντονες βροχοπτώσεις.

Η βροχή προκάλεσε και προβλήματα στην κυκλοφορία από νωρίς με συσσώρευση υδάτων στην Αμφιθέα, στη Μεσογείων, στην Βασιλίσσης Σοφίας και αλλού.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να είναι σύντομο, καθώς τα φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν κατά τη διάρκεια της ημέρας σε όλες τις περιοχές.

H κακοκαιρία σάρωσε Κέρκυρα-Κεφαλονιά

Περισσότεροι από 10.000 κεραυνοί έπεσαν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα στην περιοχή του Ιονίου το βράδυ της Δευτέρας, με την κακοκαιρία να αφήνει πίσω της πλημμυρισμένους δρόμους και ζημιές κυρίως σε Κέρκυρα και Κεφαλονιά.

Τόσο η Κέρκυρα, όσο και η Κεφαλονιά δέχθηκαν μεγάλες ποσότητες βροχής, με συνέπεια πολλές περιοχές να πλημμυρίσουν και οι δρόμοι να μοιάζουν με ποτάμια.

Πού θα κινηθεί η καταιγίδα τις επόμενες ώρες

Τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα, επηρεάζοντας τα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, ενώ κατά τη διάρκεια της Τρίτης τα ισχυρότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Παράλληλα, οι βροχές και οι καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα θα επιμείνουν.

Έκτακτη ανακοίνωση για έντονα καιρικά φαινόμενα και στην Κρήτη

Έκτακτη ανακοίνωση για έντονα καιρικά φαινόμενα και στην Κρήτη εξέδωσε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου.

Ενόψει των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που προβλέπονται από σήμερα το απόγευμα, ο κ. Παπαγεωργίου «προειδοποιεί» τους πολίτες σε Αττική, Μακεδονία και Θράκη, νησιά Ιονίου, Ήπειρο, Δυτική και Ανατολική Στερεά, Δυτική και Ανατολική Πελοπόννησο, Εύβοια, Θεσσαλία, Κυκλάδες, Κρήτη, νησιά Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, και να ακολουθούν πιστά τις παρακάτω βασικές οδηγίες:

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση οι πολίτες θα πρέπει να:

– Αποφύγουν κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και να ασφαλίσουν τις πόρτες και τα παράθυρά τους ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθούν στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.

– Μην διασχίζουν για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα, εάν βρεθούν στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από κατά τόπους χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις νότιους ανέμους και θα πλήξουν πολλές περιοχές της χώρας μας από το απόγευμα της Δευτέρας (12-10-2020) και μέχρι το απόγευμα της Τρίτης (13-10-2020.

Επιπλέον, καλούνται οι πολίτες, σε κάθε περίπτωση, να παρακολουθούν τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

«Μένουμε σε εγρήγορση – Μένουμε σε επιφυλακή – Ακολουθούμε τις οδηγίες», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η πρόγνωση το καιρού για την Κρήτη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι τις απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 6 με 8 μποφόρ, βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και από το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση