HomeΚΡΗΤΗΣυνεργασία Δημάρχου και Αντιδημάρχων με σχολικές καθαρίστριες

Συνεργασία Δημάρχου και Αντιδημάρχων με σχολικές καθαρίστριες

Τι συζητήθηκε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεργασία με το σύνολο των σχολικών καθαριστριών, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου είχε ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργος Χ. Μαρινάκης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας & Κοινωνικής Πολιτικής Δρ. Αννα Ελευθεριάδου -Γκίκα , ο Αντιδήμαρχος Συντονισμού Διοικητικών Υπηρεσιών και Καινοτομίας κ. Γιώργος Γεωργαλής και ο Δ/ντής Τμ.. Παιδείας Δ.Ρ. κ. Γ. Σπαντιδάκης , τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊο covid 19.

Ο Δήμαρχος, αφού ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά και καλή δύναμη στις εργαζόμενες, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ποιότητα και την επάρκεια του εκτελούμενου έργου της καθαριότητας στις σχολικές μονάδες του Δήμου Ρεθύμνης παρά τις αυξημένες απαιτήσεις, λόγω της αυστηρής εφαρμογής των υγειονομικών μέτρων προστασίας από την πανδημία.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι η ανάθεση του έργου της καθαριότητας των σχολείων σε σχολικές καθαρίστριες που υπάγονται στο Δήμο, αποτελεί συνειδητή επιλογή της δημοτικής αρχής που επιδιώκει τη στήριξη και διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα των συγκεκριμένων υπηρεσιών.

Ο Αντιδήμαρχος κ .Γεωργαλής, παρείχε στις παριστάμενες ενημέρωση για το νέο Οργανισμό λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών, στον οποίο προβλέπεται μεταξύ άλλων η σύσταση Γραφείου με επόπτη επιφορτισμένο με το συντονισμό και την αποτελεσματικότερη οργάνωση του έργου των σχολικών καθαριστριών, στον οποίο θα μπορούν να απευθύνονται για κάθε θέμα που αφορά την εργασία τους.

kathar1-custom

Επιπλέον, ο κ. Γεωργαλής κατέθεσε την εκτίμησή του στην ανταπόκριση που επιδεικνύουν οι σχολικές καθαρίστριες σε πλήθος άλλων αιτημάτων που προκύπτουν καθημερινά κατά την εκτέλεση του έργου τους αλλά και την καλή τους σχέση με τα παιδιά και τη φροντίδα που πρόθυμα τους παρέχουν όποτε χρειαστεί.

Τέλος, η Αντιδήμαρχος Δρ. Ελευθεριάδου -Γκίκα εξέφρασε τις ευχαριστίες της για την άριστη συνεργασία τους με τις σχολικές κοινότητες, για την εγρήγορση και το μεράκι που δείχνουν και ζήτησε να είναι όλοι-ες σε ετοιμότητα και να επιδεικνύουν σχολαστικότητα και συνέπεια στο έργο τους.

Άλλωστε προσφάτως, όπως επεσήμανε η Αντιδήμαρχος όλες οι σχολικές καθαρίστριες, προς τιμήν τους, παρακολούθησαν ένα ενημερωτικό σεμινάριο που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης και απευθύνονταν σε σχολικές καθαρίστριες του νησιού , με οδηγίες και πρακτικές συμβουλές για τη συνδρομή τους στον κοινό αγώνα αντιμετώπισης της πανδημίας.

Επισημαίνοντας τη βαρύτητα του έργου που επιτελούν οι σχολικές καθαρίστριες, στις οποίες απέδωσε την ιδιότητα του θεματοφύλακα των σχολείων έναντι του κορωνοϊού και την εμπιστοσύνη της στη σημαντική συμβολή τους στον κοινό αγώνα να μείνει ο ιός έξω από τα σχολεία του Δήμου μας , η Αντιδήμαρχος δήλωσε πρόθυμη να τους παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια και διευκόλυνση στην επιτέλεση των καθηκόντων τους.

Σημειώνεται ότι η συνεργασία με τις σχολικές καθαρίστριες, λόγω του μεγάλου αριθμού τους, διεξήχθη σε δυο μέρη, σε θετικό συνεργατικό κλίμα , που επέτρεψε να
λυθούν απορίες, να διατυπωθούν προβληματισμοί και να τεθούν οι σωστές βάσεις επικοινωνίας και αρμονικής συνεργασίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση