HomeHL-WorldΚορωνοϊός: Η Γαλλία παραδέχεται πως η χώρα βρίσκεται εν μέσω ενός ισχυρού δεύτερου κύματος

Κορωνοϊός: Η Γαλλία παραδέχεται πως η χώρα βρίσκεται εν μέσω ενός ισχυρού δεύτερου κύματος

27,000 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Γαλλία το Σάββατο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ζαν Καστέξ, αναφέρθηκε για πρώτη φορά επίσημα στον όρο δεύτερο κύμα, αναφορικά με την επιδημιολογική εικόνα του κορωνοϊού στη χώρα.

Σύμφωνα με τα γαλλική ΜΜΕ είναι η πρώτη φορά που ακούγεται ο συγκεκριμένος όρος από επίσημα χείλη. «Η Γαλλία βρίσκεται σε ένα ισχυρό δεύτερο κύμα» της πανδημίας του κορωνοϊού δήλωσε συγκεκριμένα ο Γάλλος πρωθυπουργός μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο δίκτυο France Info.

Όπως σημειώνει σε σχετικό δημοσίευμα το BFMTV, από την άρση του lockdown μέχρι και σήμερα οι Αρχές στη Γαλλία μιλούσαν για την πιθανότητα ενός νέου, δεύτερου κύματος του κορωνοϊού, κάτι το οποίο όμως δεν είχε αναγνωριστεί ως τέτοιο ως σήμερα.

27.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Γαλλία το Σάββατο
Τα νέα κρούσματα του ιού στη χώρα βρίσκονται σε υψηλό που σε 24ωρη βάση ξεπερνά την πρώτη περίοδο της πανδημίας στη Γαλλία. Είναι ενδεικτικό πως το Σάββατο το Παρίσι ανακοίνωσε 27.000 νέες μολύνσεις του κορωνοϊού σε μία μόνο ημέρα.

«Η πραγματικότητα είναι πως το δεύτερο κύμα είναι εδώ. Καλώ όλους να κινητοποιηθούμε, δεν πρέπει να υπάρξει χαλάρωση» συνέχισε ο Καστέξ στη συνέντευξή του που σχολίασε πως για να αντιμετωπίσουμε αυτό το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού «κανείς δεν πρέπει να μείνει εκτός» της προσπάθειας.

Σε 734.974 ανέρχεται ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Γαλλία, από την αρχή της επιδημίας. Ο αριθμός των θανάτων από κορωνοϊό αυξήθηκε κατά 46 και πλέον ανέρχεται σε 32.730.

Οι αριθμοί που αφορούν τα νέα κρούσματα είναι γενικά χαμηλότεροι την Κυριακή λόγω των λιγότερων διαγνωστικών τεστ που πραγματοποιούνται το Σαββατοκύριακο.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση