HomeΚΡΗΤΗΣτο Erasmus+ Health for Europe το 2ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου

Στο Erasmus+ Health for Europe το 2ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου

Τι θα μελετήσουν οι μαθητές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην νέα σχολική χρονιά 2020-2021 το 2ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου συμμετέχει σε ένα νέο Ευρωπαικό πρόγραμμα Erasmus+ το #Health for Europe.

Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν σχολεία από την Ισπανία, την Τσεχία, την Γερμανία και από την Ελλάδα το 2ο ΕΠΑΛ.

To πρόγραμμα έχει διπλό στόχο. Από την μία πλευρά στοχεύει στο να είμαστε υγιείς, με την σωστή διατροφή, την εξάσκηση, την μείωση του στρες κλπ, και από την άλλη να έχουμε ένα υγιές περιβάλλον, δηλαδή να μάθουμε να το προστατεύουμε.

Οι μαθητές από όλα τα σχολεία:

Α. θα μελετήσουν τα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής τους, θα προτείνουν δρασεις για να βοηθήσουν το περιβάλλον τους, θα μάθουν για τα οφέλη της ανακύκλωσης και θα κάνουν ανακύκλωση, θα μάθουν για την μείωση της κατανάλωσης της ενέργειας, την κλιματική αλλαγή και πως αυτά επιδρούν στην καθημερινότητά τους .
Β. Επίσης θα μάθουν για την σωστή διατροφή και τις διατροφικές διαταραχές, για τις διαταραχές ύπνου, την αντιμετώπιση του στρες, τα ευεργετικά αποτελέσματα της άσκησης,
Επειδή είναι ένα πρόγραμμα σχολικών ανταλλαγών, θα δοθεί η ευκαιρία στους μαθητές μας να γνωρίσουν μαθητές από άλλες χώρες της Ευρώπης, να μάθουν για τις χώρες τους, τα ήθη και έθιμά τους, τις συμπεριφορές τους ως προς το περιβάλλον και τον υγιεινό τρόπο ζωής. Θα επισκεφτούν ξένα σχολεία σε ξένες χώρες, θα δουν αθλητικές εγκαταστάσεις, θα μιλήσουν σε ξένη γλώσσα, και θα χρησιμοποιήσουν ψηφιακά εργαλεία για να παρουσιάσουν την δουλειά τους.