HomeΚΡΗΤΗΣε έξι μαθητές του 3ου Λυκείου απονεμήθηκε το βραβείο ήθους Μαρίας Ξενάκη

Σε έξι μαθητές του 3ου Λυκείου απονεμήθηκε το βραβείο ήθους Μαρίας Ξενάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Είκοσι δύο χρόνια συμπληρώθηκαν από τότε που τόσο πρόωρα και τόσο άδικα έχασε τη ζωής της η Μαρία Ξενάκη, η Ρεθεμνιώτισσα φοιτήτρια που σπούδαζε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και σκοτώθηκε, όταν το ταξί που τη μετέφερε στο λιμάνι του Πειραιά, για να επιστρέψει στο Ρέθυμνο, έχασε τον έλεγχο και έπεσε στη θάλασσα.

Κάθε χρόνο η οικογένειά της τιμά τη μνήμη της απονέμοντας σχετικό βραβείο «Προόδου και ήθους Μαρίας Γ. Ξενάκη», στους μαθητές της Γ’ Τάξης του 3ου Λυκείου που αριστεύουν στον βαθμό απολυτηρίου τους.

Στο πλαίσιο αυτό χθες γεμάτοι συγκίνηση οι γονείς της Μαρίας, κ. Γιώργος και κ. Αιμιλία Ξενάκη, έδωσαν τα τιμητικά βραβεία, το οποία συνοδεύτηκαν και με χρηματικά ποσά σε έξι μαθητές του σχολείου.

Ειδικότερα, βραβεύτηκαν η Κατερίνα Τρουλλινού με βαθμολογία 19,6, ο Μιχάλης Βλατάκης με βαθμολογία επίσης 19,5, ο Μάνος και ο Νίκος Δομαζάκης με βαθμολογία 19,5, ο Αντώνης Λουκάκης με βαθμό απολυτηρίου 19,5 και ο Συμεών Χορόζογλου με βαθμολογία 19,5.

Η μητέρα της Μαρίας κάθε χρόνο προχωρά στην κίνηση αυτή για να τιμήσει τη μνήμη του παιδιού της και εύχεται στα παιδία να έχουν καλή πρόοδο. Μιλώντας στα «Ρ.Ν.» η κ. Ξενάκη μας είπε: «Το βραβείο αυτό δίδεται εδώ και 22 χρόνια. Το μόνο που εύχομαι και θέλω πάντα να μαθαίνω το καλύτερο για όλα τα παιδιά. Τους εύχομαι καλή πρόοδο, υγεία και πάντα επιτυχίες στη ζωή τους. Να είναι γερά, να τα χαρούν οι γονείς τους. Σκέφτομαι αυτή τη μέρα κάθε χρόνο, όλο το χρόνο, και με διακατέχει μεγάλη συγκίνηση. Και καμαρώνω τα παιδιά αυτά, γιατί έτσι ήταν και το δικό μας παιδί».

Οι μαθητές της Γ’ Λυκείου εμφανώς ικανοποιημένοι με τις επιδόσεις τους, νιώθουν ότι οι κόποι τους δικαιώνονται και είναι έτοιμοι να ανοίξουν τα φτερά τους και να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά και Τεχνολογικά Ιδρύματα.

Ο Αντώνης Λουκάκης μιλώντας στα «Ρ.Ν.» ανέφερε: «Είμαι πάρα πολύ συγκινημένος για το βραβείο που έλαβα κι ευχαριστώ όλους τους καθηγητές μου που με στήριξαν στην προσπάθεια αυτή, τους συγγενείς και φίλους που ήταν δίπλα μου, καθώς και την οικογένεια της Μαρίας που έχει καθιερώσει αυτό το θεσμό να τιμά τους άριστους μαθητές και το ήθος τους».

Ο Μανόλης Βλατάκης από την πλευρά του είπε: «Νιώθω πολύ χαρούμενος και συγκινημένος που μας τίμησαν με το βραβείο αυτό».

Ο Συμεών Χορόζογλου τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος, είναι μεγάλη τιμή για εμένα το βραβείο αυτό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια Γεωργίου Ξενάκη για την τιμή που μας κάνουν και θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω και την οικογένειά μου για τη στήριξη όλη τη χρονιά και τους καθηγητές μου».

Η Κατερίνα Τρουλλινού ανέφερε: «Είμαι πολύ χαρούμενη, πολύ συγκινημένη για τη μέρα αυτή, και εύχομαι στους γονείς της Μαρίας να συνεχίσουν να τιμούν τη μνήμη της με αυτό τον τρόπο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω κατ’ αρχάς τους καθηγητές μου, γιατί πιστεύω συνέβαλαν κατά ένα πολύ μεγάλο βαθμό στο να πετύχω τη βαθμολογία αυτή, τους γονείς μου και όλους μου τους φίλους, για τη στήριξή τους καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς».

Ο Νίκος Δομαζάκης μας είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, αλλά και τους καθηγητές μου για την προσπάθεια που έκαναν για να αποκτήσω αυτό το βαθμό κι επίσης θέλω να πω ένα ευχαριστώ στους συμμαθητές μου που πήραν κι αυτοί το ίδιο βραβείο, γιατί πιστεύω ότι το αξίζουν κι αυτοί όσο κι εγώ. Για τη σημερινή ημέρα νιώθω πολύ ωραία, γιατί νιώθω ότι ανταμείφθηκαν οι κόποι μου και για εμένα αποτέλεσε έκπληξη αυτό το βραβείο, καθώς δεν το γνώριζα».

Ο Μάνος Δομαζάκης, επίσης συγκινημένος για την τιμή που του έγινε ανέφερε: «Νιώθω πολύ συγκινημένος, γιατί κι εγώ όπως ο αδερφός μου δεν ήξερα για το βραβείο αυτό. Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς μου, που με στήριξαν σε όλη αυτή την προσπάθεια και την οικογένειά μου και τους καθηγητές μου, οι οποίοι δεν έφυγαν όταν τους χρειαζόμουνα, και γενικότερα είμαι πολύ ευχαριστημένος με τον εαυτό μου γιατί έφτασα το στόχο μου, έγραψα πάρα πολύ καλά και το κατάφερα».
rethnea.gr , Ελπίδα Αριστείδου

Διαφήμιση
Διαφήμιση