HomeHL-CultureΔρακόσπιτο Ευβοίας: Δείτε από ψηλά την εντυπωσιακή αρχαία κατασκευή

Δρακόσπιτο Ευβοίας: Δείτε από ψηλά την εντυπωσιακή αρχαία κατασκευή

Βρίσκεται στα 1365m υψόμετρο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ομάδα Up Stories γιορτάζει ένα χρόνο δημιουργίας και παρουσιάζει για πρώτη φορά εικόνες με drone από το περίφημο αλλά και άγνωστο σε πολλούς Δρακόσπιτο του Όρους Όχη, στην Εύβοια.

Μια κατασκευή που κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως το ελληνικό Στόουνχετζ. Κάποιοι βλέπουν σε αυτή να σχηματίζεται μια μάσκα αρχαίου πολεμιστή, άλλοι βλέπουν να σχηματίζεται το πρόσωπο ενός πιθήκου, ενώ κάποιοι άλλοι διακρίνουν ένα σύμβολο από την φυλή των Ίνκας

Σε κάθε περίπτωση το μυστηριώδες δρακόσπιτο της Εύβοιας στην κορυφή του όρους Όχη στα 1365m υψόμετρο είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

Ένα σκηνικό που ακόμα και οι κορυφαίοι σκηνοθέτες του Hollywood δεν θα μπορούσαν να φανταστούν στέκει πολύ καλά κρυμμένο και καμουφλαρισμένο στην κορυφή του Όρους Όχη.

Που βρίσκεται το Δρακόσπιτο του Όρους Όχη:

Βρίσκεται στην κορυφή Προφήτης Ηλίας του όρους Όχη και έχει διαστάσεις 12,7 x 7,7μ.

Η είσοδος αποτελείται από παραστάδες και ανώφλι μονολιθικής κατασκευής ενώ διατηρείται και η εκφορικής κατασκευής στέγη του, κατασκευασμένη από μεγάλες λιθοπλίνθους. Τα λατρευτικά ευρήματα καλύπτουν την περίοδο από τον 6ο ως τον 2ο-1ο αι. π.Χ. Με βάση τα ευρήματα και τις αρχαίες μαρτυρίες, θεωρείται ιερό του Δία και της Ήρας, αν και παλαιότερα είχε ερμηνευθεί ως φυλάκιο, φρυκτωρία, καταφύγιο λατόμων ή τόπος διαμονής Ρωμαίων στρατιωτών που φρουρούσαν τα λατομεία της Όχης.

Mάλιστα, σε ανασκαφή στο δάπεδο του κτιρίου βρέθηκε σημαντικός αριθμός μόνωτων κυπέλλων, βαμμένων με μαύρη βαφή, τα οποία ήταν συγκεντρωμένα και αναποδογυρισμένα. Επίσης κατά την ίδια ανασκαφή βρέθηκαν όστρακα (θραύσματα αγγείων) με εγχάρακτες επιγραφές (γκραφίτι).

Απολαύστε το βίντεο της Ομάδας Up Stories:

Ένας χρόνος Up Stories με drone από το άγνωστο Δρακόσπιτο τους Όρους Όχη.

https://www.youtube.com/watch?v=mg3Zyi6fwTU&feature=emb_title&ab_channel=UpStories

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση