HomeHL-9Κορωνοϊός: Αυξάνεται η πίεση στο ΕΣΥ από τους διασωληνωμένους

Κορωνοϊός: Αυξάνεται η πίεση στο ΕΣΥ από τους διασωληνωμένους

1.216 κρούσματα στην Αττική την τελευταία εβδομάδα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο αριθμός των διασωληνωμένων έφτασε τους 100 για πρώτη φορά από το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης στη χώρα μας, την ίδια στιγμή που η Αττική μετρά πάνω από 1.200 κρούσματα κορωνοϊού την τελευταία εβδομάδα.

Στην επιστημονική κοινότητα υπάρχει έντονος προβληματισμός για την πίεση που ασκείται στο δημόσιο σύστημα υγείας από το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς ο αριθμός των διασωληνωμένων έφτασε για πρώτη φορά σε τριψήφιο νούμερο.

Σε ό,τι αφορά τους φόβους για μείωση άλλων χειρουργείων προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο αυξημένος αριθμός ασθενών με κορωνοϊό, ο Γκίκας Μαγιορκίνης επεσήμανε πως «αυτό είναι κάτι το οποίο συμβαίνει σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεν υπάρχει μια στρατιά από ΜΕΘ. Όταν τα συστήματα πιέζονται πάρα πολύ πρέπει να γίνει κάποια υποχώρηση, η οποία θα είναι παροδική. Αν και εφόσον αυτό χρειαστεί, μπορούμε να πάμε κάποια χειρουργεία αργότερα, αλλά αυτή τη στιγμή είμαστε μακριά από αυτό το σενάριο».

Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» η Αττική για μία ακόμα εβδομάδα

Μπορεί χθες στην Αττική να εντοπίστηκαν… μόλις τα 165 από τα 306 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, ωστόσο τις τελευταίες επτά ημέρες οι μολύνσεις από κορωνοϊό στο λεκανοπέδιο ξεπέρασαν τις 1.200.

Συγκεκριμένα

Σάββατο 10/10: 165 κρούσματα

Παρασκευή 9/10: 161 κρούσματα

Πέμπτη 8/10: 219 κρούσματα

Τετάρτη 7/10: 194 κρούσματα

Τρίτη 6/10: 213 κρούσματα

Δευτέρα 5/10: 167 κρούσματα

Κυριακή 4/10: 97 κρούσματα

Σύμφωνα, πάντως, με τα όσα δήλωσε την Παρασκευή ο Νίκος Χαρδαλιάς, αφού παρουσίασε τον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη Covid-19, ο οποίος χωρίζει την Ελλάδα σε 4 επίπεδα επικινδυνότητας με την Αττική να βρίσκεται στο τρίτο (πορτοκαλί), το λεκανοπέδιο απέχει αρκετά από το επίπεδο 4 (καμία περιοχή της χώρας δεν είναι σε αυτό το επίπεδο). «Αν πάμε στο επίπεδο 4 τότε θα είναι υποχρεωτική η χρήση τους και στους εξωτερικούς χώρους», απάντησε σε σχετική ερώτηση ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Στις περιοχές, όπως η Αττική, που βρίσκονται σε πορτοκαλί συναγερμό από Δευτέρα θα ισχύουν τα εξής:

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς χώρους εργασίας, αλλά και σε εξωτερικούς χώρους με συγχρωτισμό.

Η λειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης και των κέντρων διασκέδασης αναστέλλεται από τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί, ενώ τίθεται ανώτατο όριο ανά τραπέζι στα 4 άτομα.

Όπου είναι εφικτό, προβλέπεται τηλεργασία στο 40% των επιχειρήσεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Τίθεται ανώτατο όριο συναθροίσεων 9 ατόμων, τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική μέσα στα Μέσα Μεταφοράς όσο και στη στάση, ενώ ο μέγιστος αριθμός επιβαινόντων είναι 2 άτομα στο ταξί και 4 στο αυτοκίνητο

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση