HomeHL1-WorldΗΠΑ: «Ο Τραμπ δεν είναι πια μεταδοτικός» ισχυρίζεται ο γιατρός του

ΗΠΑ: «Ο Τραμπ δεν είναι πια μεταδοτικός» ισχυρίζεται ο γιατρός του

«Είμαι καλά», είπε ο ίδιος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι πλέον μεταδοτικός, δήλωσε χθες ο γιατρός του Σον Κόνλεϊ, εννέα μέρες μετά τη θετική διάγνωση του προέδρου των ΗΠΑ με Covid-19.

«Απόψε, είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι εκτός από το γεγονός ότι ο πρόεδρος πληροί όλα τα κριτήρια των CDC για ένα ασφαλές τέλος της απομόνωσης, με σημερινά αναγνωρισμένα πρότυπα, δεν θεωρείται πλέον επικίνδυνο να μεταδώσει (τον ιό) σε άλλα άτομα», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Κόνλεϊ.

Τα Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (CDC) είναι η βασική ομοσπονδιακή υπηρεσία των ΗΠΑ για τη δημόσια υγεία.

Τραμπ: Βγήκε στο μπαλκόνι του Λευκού Οίκου για να δηλώσει «είμαι καλά»

Νωρίτερα ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση από τότε που επέστρεψε από το νοσοκομείο. Απευθυνόμενος σε πλήθος οπαδών του διαβεβαίωσε και πάλι ότι ο κορωνοϊός «θα εξαφανιστεί» και ότι το εμβόλιο θα έρθει σε χρόνο ρεκόρ.

«Είμαι καλά» , δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ από το μπαλκόνι του Λευκού Οίκου απευθυνόμενος σε πλήθος οπαδών του. Σε αυτή τη δημόσια εκδήλωση που έμοιαζε με προεκλογική συγκέντρωση στο Λευκό Οίκο, και ενώπιον ενός πλήθους που φώναζε «Τέσσερα χρόνια ακόμα», ο Τραμπ δεν φόρεσε μάσκα και διαβεβαίωσε ότι ο κορωνοϊός «θα εξαφανιστεί» πολύ σύντομα, ότι «αρχίζει να εξαφανίζεται».

«Θέλω να ξέρετε ότι το έθνος μας θα νικήσει αυτόν το φρικτό κινεζικό ιό», επέμεινε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Παράγουμε θεραπείες και ισχυρά φάρμακα, θεραπεύουμε τους ασθενείς, θα το ξεπεράσουμε και το εμβόλιο θα έρθει πολύ, πολύ γρήγορα, σε χρόνο ρεκόρ», διαβεβαίωσε.

«Η επιστήμη και η ιατρική θα εξαλείψουν τον κινεζικό ιό μια για πάντα. Θα τον ξεφορτωθούμε από όλο τον κόσμο. Βλέπετε τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στην Ευρώπη, στον Καναδά…, όμως αυτό θα εξαφανιστεί, αρχίζει να εξαφανίζεται και τα εμβόλια θα βοηθήσουν», εκτίμησε.

Στο μεταξύ η ομάδα της προεκλογικής του εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε το Σάββατο ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, θα πραγματοποιήσει δύο επιπλέον προεκλογικές συγκεντρώσεις την προσεχή εβδομάδα. Ο Τραμπ θα μιλήσει κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων στο Τζόουνσταουν, στην Πενσυλβάνια και στο Ντι Μόιν, στην Άιοβα την Τετάρτη, αναφέρει η προεκλογική του ομάδα σε ανακοίνωση.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση