HomeHL-TOPΚορωνοϊός: Αυτός είναι ο λόγος που το Ηράκλειο είναι στο «πορτοκαλί»

Κορωνοϊός: Αυτός είναι ο λόγος που το Ηράκλειο είναι στο «πορτοκαλί»

Εξήγησε την κατάσταση ο Νίκος Χαρδαλιάς στον Βασίλη Λαμπρινο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σάλος έχει ξεσπάσει στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου από χθες με αφορμή ότι η περιφερειακή ενότητα βρίσκεται σε καθεστώς επιτήρησης επιπέδου 3, «πορτοκαλί» δηλαδή συναγερμού ως προς την πανδημία του κορωνοϊού.

Ολόκληρη η κοινωνία δεν καταλαβαίνει για ποιον λόγο το αρμόδιο υπουργείο έλαβε αυτήν την απόφαση ενώ πλήθος φορέων ζητούν από τον υφυπουργό, Νίκο Χαρδαλιά να προχωρήσει σε άρση κάποιων μέτρων.

Ωστόσο, ο κ. Χαρδαλιάς μετά από επικοινωνία που είχε με τον Βασίλη Λαμπρινό (έπειτα από πρωτοβουλία του δημάρχου Ηρακλείου) εξήγησε τους λόγους που η περιφερειακή ενότητα βρίσκεται στο… πορτοκαλί.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Χαρδαλιάς, τη δεδομένη στιγμή υπάρχουν δεκάδες κρούσματα στο Ηράκλειο, τα οποία ενώ δεν νοσηλεύονται, βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους, αλλά θεωρούνται ενεργά. Οι καταγεγραμμένες επαφές αυτών των κρουσμάτων, σύμφωνα πάντα με τον Υφυπουργό, είναι πολύ περισσότερες και αυτός είναι ο βασικός λόγος που η  Π.Ε. Ηρακλείου παραμένει σε καθεστώς επιτήρησης, παρότι το τοπικό σύστημα υγείας δεν έχει πιεστεί.

Η κατάσταση πάντως, όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς στον Δημάρχο ολοένα και βελτιώνεται και υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία πώς όταν έρθει η στιγμή να επανεκτιμηθεί, τα πράγματα θα είναι καλύτερα.

Ο Βασίλης Λαμπρινός από την πλευρά του τόνισε στον Υφυπουργό ότι οι Ηρακλειώτες, παρά την δεδομένη κούραση, σε μεγάλο ποσοστό έχουν συμμορφωθεί με τα μέτρα.

«Η δημοτική αρχή θα πράξει ό,τι περνά από το χέρι της ώστε ο πορτοκαλί συναγερμός να αρθεί το συντομότερο δυνατόν» ανέφερε ο Δήμαρχος χαρακτηριστικά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση