HomeΕΛΛΑΔΑΟ Χαρδαλιάς για τη συγκέντρωση στο Εφετείο: «Συνάντηση 20.000 ανθρώπων είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα φέρει κρούσματα»

Ο Χαρδαλιάς για τη συγκέντρωση στο Εφετείο: «Συνάντηση 20.000 ανθρώπων είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα φέρει κρούσματα»

Στο ερώτημα απάντησε και ο Γκίκας Μαγιορκίνης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ανησυχία του για τη συγκέντρωση 20.000 ατόμων έξω από το Εφετείο Αθηνών την περασμένη Τετάρτη εξέφρασε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε ερώτηση του iefimerida.gr για το αν «σε 15 ημέρες υπάρχει πιθανότητα για έκρηξη κρουσμάτων από τη συγκέντρωση», ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας απάντησε: «Ναι, με ανησύχησε η εικόνα, έχω τοποθετηθεί για τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Αντιλαμβάνομαι την πρόθεση. Αυτό όμως μπορεί να δημιουργήσει κάποια μικρή ή μεγάλη έξαρση. Κάθε μεγάλος ή μικρός συγχρωτισμός εγκυμονεί κινδύνους. Κάθε συνάντηση 20.000 ανθρώπων είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα φέρει κρούσματα».

Στο ερώτημα απάντησε και ο Γκίκας Μαγιορκίνης: «Δεν μπορούμε να πούμε ότι θα δώσει πολλούς μεταδότες, αλλά είναι ένα γεγονός υπερμετάδοσης. Δεν φέρνουν όλες οι συγκεντρώσεις απαραίτητα υπερμεταδόσεις. Απευχόμαστε αυτό το σενάριο, δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε, θα παρακολουθούμε στενά τα κρούσματα, θα δούμε και από τις ιχνηλατήσεις αν είχαν πάει σε αυτή τη συγκέντρωση», επισήμανε.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση