HomeHL-9Ανακλήθηκε ο διορισμός της Ελένης Ζαρούλια

Ανακλήθηκε ο διορισμός της Ελένης Ζαρούλια

Διαπιστώθηκε πως είχε υποβάλλει ψευδή υπεύθυνη δήλωση περί μη κακουργηματικής υποδικίας, που συνιστά κώλυμα διορισμού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στον εισαγγελέα ο φάκελος. Ερωτηματικά για τον αρχικό έλεγχο νομιμότητας των δικαιολογητικών της.

 

Στην επίσημη και με τη «βούλα» ανάκληση του διορισμού της Ελένης Ζαρούλια, ως μετακλητής υπαλλήλου του συζύγου της και αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, προχώρησε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Η απόφαση ελήφθη μετά από διεξοδικό έλεγχο των δικαιολογητικών που είχε υποβάλλει η ίδια για τη θέση, από τον οποίο αποκαλύφθηκε ότι είχε καταθέσει ψευδή υπεύθυνη δήλωση περί μη κακουργηματικής υποδικίας, η οποία συνιστά κώλυμα διορισμού, με στόχο να πετύχει παράνομα τον διορισμό της.

Η απόφαση του κ. Τασούλα, που αναμένεται να δημοσιευτεί σε ΦΕΚ, κοινοποιήθηκε και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να εξετάσει την ποινική διάσταση της υπόθεση ως προς το αδίκημα της ψεύδους δήλωσης και πιθανόν την τέλεση του αδικήματος της απόπειρας απάτης, το να προσπάθησε, δηλαδή, με δόλο να προσπορίσει στον εαυτό της περιουσιακό όφελος.

Η εξέλιξη αυτή πάντως γεννά ερωτηματικά σχετικά με τον αρχικό έλεγχο νομιμότητας των δικαιολογητικών της Ελένης Ζαρούλια. Σύμφωνα με πληροφορίες οι υπάλληλοι της Βουλής που τον διενήργησαν θα περάσουν από το «μικροσκόπιο» για πλημμελή άσκηση καθηκόντων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει ήδη πυρά κατά του Προέδρου της Βουλής και της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι είναι έκθετοι και αφήνοντας αιχμές ότι μπορεί να έκαναν «τα στραβά μάτια».

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση