HomeHL-WorldKορωνοϊός – Γερμανία: Στο «κόκκινο» τα κρούσματα – Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε 11 πόλεις

Kορωνοϊός – Γερμανία: Στο «κόκκινο» τα κρούσματα – Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε 11 πόλεις

Λήψη νέων αυστηρότερων μέτρων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Yποχρεωτική θα είναι πλέον η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους γερμανικών πόλεων όπου έχουν χτυπήσει «κόκκινο» τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με απόφαση της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ.

Η Καγκελάριος συμφώνησε σε λήψη νέων αυστηρότερων μέτρων με τους δημάρχους έντεκα μεγάλων πόλεων της Γερμανίας, μεταξύ αυτών και του Βερολίνου, που θεωρούνται «hotspot» της νόσου Covid- 19.

Συγκεκριμένα, οι δήμαρχοι του Βερολίνου, του Αμβούργου, της Βρέμης, του Μονάχου, της Φρανκφούρτης, της Κολωνίας, του Ντίσελντορφ, του Ντόρτμουντ, του Έσσεν, της Λειψίας και της Στουτγκάρδης συμφώνησαν με την Καγκελάριο να λάβουν νέα αυστηρότερα μέτρα μετά την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων.

Η Καγκελάριος της Γερμανίας τόνισε ότι, όπου δεν είναι δυνατόν να διατηρηθούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, θα πρέπει να είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Τα νέα πιο αυστηρά μέτρα στην ατμομηχανή της Ευρωζώνης λαμβάνονται ένα 24ωρο μετά την ανησυχητική ανακοίνωση του ινστιτούτου επιδημιολογίας «Robert Koch» ότι στη χώρα καταγράφηκαν 4.000 νέα κρούσματα.

Μέρκελ: «Σκεφτείτε τι είναι πιο σημαντικό για εσάς»

Συναισθηματικά φορτισμένη η Μέρκελ κάλεσε τη νεολαία να είναι προσεκτική μιλώντας για την έξαρση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού.

«Ξέρω ότι εάν υπάρξουν αυστηροί κανόνες για γάμους και οικογενειακές γιορτές, αυτό θα επηρεάσει βαθιά την ιδιωτική μας ζωή και την ελευθερία μας», λέει η Καγκελάριος και προσθέτει:

«Αλλά βρισκόμαστε σε ένα σημείο όπου πρέπει να θέσουμε προτεραιότητες».
«Προτεραιότητά μας πρέπει να είναι να μην χρειαστεί να βάλουμε λουκέτο ξανά την οικονομική και δημόσια ζωή»…«Σκεφτείτε τι είναι πιο σημαντικό για εσάς», δήλωσε η Μέρκελ απευθυνόμενη στους νέους.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος τόνισε επίσης ότι τα σχολεία πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά.

«Διανύουμε κρίσιμες εβδομάδες για την καταπολέμηση της πανδημίας».

Η ιχνηλάτηση επαφών των ασθενών με Covid- 19 είναι ιδιαίτερα σημαντική. Οι περιορισμοί σε εκδηλώσεις και γιορτές είναι απαραίτητοι . Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, η κατάσταση θα αξιολογηθεί ξανά», πρόσθεσε.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση