HomeHL-WorldΛαβρόφ: Επιδεινώνονται οι σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας μετά τη δηλητηρίαση Ναβάλνι

Λαβρόφ: Επιδεινώνονται οι σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας μετά τη δηλητηρίαση Ναβάλνι

Τι δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιδεινώνονται ταχύτατα, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο Ρώσος υπουργός προχώρησε στη διαπίστωση αυτή απαντώντας στο ερώτημα σχετικά με το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στη Μόσχα από την Ευρωπαϊκή Ένωση με αφορμή τη δηλητηρίαση του επικριτή του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι.

«Η ΕΕ δεν έχει στοιχεία για τη δηλητηρίαση Ναβάλνι»

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Δανό ομόλογό του στη Μόσχα, ο Λαβρόφ είπε ότι η ΕΕ ενήργησε ως δικαστής και κριτής στην υπόθεση Ναβάλνι και δεν μπόρεσε να παρουσιάσει στη Μόσχα αποδεικτικά στοιχεία για τη δηλητηρίασή του, που θα επέτρεπαν στη Ρωσία να διεξαγάγει έρευνα για την υπόθεση.

Αναφερόμενος στη στάση της ΕΕ, ο Λαβρόφ είπε ότι «η στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συνίσταται στο ότι πρέπει να την πιστεύουν κατά λέξη, επειδή απλώς είναι η ΕΕ, είναι στάση μεγαλομανίας και έλλειψης σεβασμού προς τους εταίρους της».

Η Γερμανία αθέτησε διεθνείς δεσμεύσεις, λέει ο Λαβρόφ

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η Γερμανία αθέτησε τις διεθνείς δεσμεύσεις της, αρνούμενη να παρουσιάσει αποδεικτικά στοιχεία, και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Γερμανία δεν πρόκειται να παρουσιάσει αποδεικτικά στοιχεία για την υπόθεση δηλητηρίασης του Ναβάλνι. Η καγκελάριος Μέρκελ είχε επισκεφθεί τον Ναβάλνι στο νοσοκομείο στο Βερολίνο.

«Θυμόμαστε ότι η βρετανική κυβέρνηση χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο κατηγόρησε τη Ρωσία για τη δηλητηρίαση των Σκριπάλ στο Σόλσμπερι. Είμαι πεπεισμένος ότι το ίδιο θα γίνει και με αυτή την υπόθεση», δήλωσε ο Λαβρόφ, και πρόσθεσε: «Η Γερμανία μας λέει ότι η υπόθεση αυτή δεν είναι διμερής αλλά διεθνής, γι’ αυτό και πρέπει να αποταθείτε στον ΟΑΧΟ, αλλά εκεί μας απαντούν ότι »μπορούμε να σας δώσουμε όλα τα αποτελέσματα των αναλύσεων μόνο με τη συγκατάθεση του Βερολίνου»».

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση δηλητηρίασης του Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος έχει κατηγορήσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι βρίσκεται πίσω από τη δηλητηρίασή του, ισχυρισμό τον οποίο το Κρεμλίνο έχει απορρίψει.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση