HomeΚΟΣΜΟΣO Τραμπ αρνείται να αναμετρηθεί σε διαδικτυακό ντιμπέιτ με τον Μπάιντεν

O Τραμπ αρνείται να αναμετρηθεί σε διαδικτυακό ντιμπέιτ με τον Μπάιντεν

«Δεν χάνω το χρόνο μου»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να μετάσχει στο επόμενο ντιμπέιτ με τον Τζο Μπάιντεν, εφόσον διεξαχθεί μέσω τηλεδιάσκεψης ως μέτρο προστασίας κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

«Αυτό δεν είναι αποδεκτό από μας. Τον νίκησα χαλαρά στο πρώτο ντιμπέιτ. Όχι, δεν πρόκειται να χάσω το χρόνο μου σ’ ένα εικονικό ντιμπέιτ», είπε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος των ΗΠΑ, που νοσεί ακόμη από τον κορωνοϊό, σε τηλεφωνική του συνέντευξη στο Fox Business. «Δεν είναι ντιμπέιτ αυτό», πρόσθεσε. «Κάθεσαι πίσω από έναν υπολογιστή και σε κόβουν όποτε θέλουν».

Νωρίτερα η αρμόδια για τη διεξαγωγή των προεδρικών ντιμπέιτ επιτροπή είχε ανακοινώσει ότι στη δεύτερη από τις τρεις προγραμματισμένες τηλεμαχίες Τραμπ και Μπάιντεν θα συμμετέχουν διαδικτυακά από χωριστές τοποθεσίες, ενώ ο συντονιστής του ντιμπέιτ – ο δημοσιογράφος του C-Span Στιβ Σκάλι- και οι θεατές θα βρίσκονται στο Adrienne Arsht Center for the Performing Arts στο Μαϊάμι, «ώστε να προστατευτούν η υγεία και η ασφάλεια όλων των εμπλεκομένων». Κι όλα αυτά μετά τις δηλώσεις Μπάιντεν ότι ίσως θα πρέπει να ακυρωθεί το δεύτερο ντιμπέιτ της 15ης Οκτωβρίου, αν νοσεί ακόμη μέχρι τότε ο Ρεπουμπλικανός αντίπαλός του.

Ο Τραμπ διαμαρτυρήθηκε ότι η Επιτροπή των Προεδρικών Ντιμπέιτ δεν τον ενημέρωσε για την αλλαγή προτού προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις. «Δεν μας είπαν τίποτε. Το μάθαμε όπως κι εσείς», σχολίασε εμφανώς δυσαρεστημένος. Από την πλευρά του το επιτελείο του Δημοκρατικού προεδρικού υποψηφίου είπε ότι ο Μπάιντεν αποδέχεται τη διεξαγωγή διαδικτυακά του νέο ντιμπέιτ. «Ο αντιπρόεδρος Μπάιντεν ανυπομονεί να απευθυνθεί απευθείας στον αμερικανικό λαό και να συγκρίνει το σχέδιό του για την επανένωση και την ανάταξη της χώρας με την αποτυχημένη ηγεσία του Ντόναλντ Τραμπ στην πανδημία του κορωνοϊού, που βύθισε την ισχυρή οικονομία που παρέλαβε στη χειρότερη κρίση μετά τη Μεγάλη Ύφεση», δήλωσε η Κέιτ Μπέντινγκφιλντ, στέλεχος της καμπάνιας του στους New York Times. Άμεσα ήρθε η απάντηση σε πολύ σκληρούς, υβριστικούς τόνους, από τους επιτελείς της καμπάνιας του νυν ενοίκου του Λευκού Οίκου, που αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους: «Ο Πρόεδρος Τραμπ επικράτησε στο πρώτο ντιμπέιτ παρά τον τρομερό, προκατειλημμένο συντονιστή Κρις Γουάλας και το γνωρίζουν όλοι. Είναι αξιοθρήνητο τα πλάσματα του βάλτου της Επιτροπής Προεδρικών Ντιμπέιτ να σπεύδουν τώρα προς υπεράσπιση του Τζο Μπάιντεν ακυρώνοντας μονομερώς ένα κατά πρόσωπο ντιμπέιτ. Δεν γίνονται έτσι οι τηλεμαχίες: Αυτά είναι τα δεδομένα: Ο πρόεδρος Τραμπ θα έχει καταθέσει πολλά αρνητικά τεστ [κορωνοϊού] πριν το ντιμπέιτ, άρα δεν υπάρχει ανάγκη γι’ αυτή τη μονομερή ανακοίνωση. Η ασφάλεια όλων των εμπλεκομένων μπορεί να επιτευχθεί εύκολα χωρίς να χάσουν οι ψηφοφόροι την ευκαιρία να δουν μια κατά μέτωπον αναμέτρηση των δύο υποψηφίων. Αντιπαρερχόμεθα αυτή τη θλιβερή δικαιολογία διάσωσης του Τζο Μπάιντεν και θα πραγματοποιήσουμε αντίθετα μια προεκλογική συγκέντρωση».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση