HomeΕΛΛΑΔΑΜετά τις «πτήσεις χωρίς προορισμό» έρχονται οι… «κρουαζιέρες χωρίς προορισμό»

Μετά τις «πτήσεις χωρίς προορισμό» έρχονται οι… «κρουαζιέρες χωρίς προορισμό»

Ποια η κατάσταση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τις πτήσεις εξωτερικού να απαγορεύονται και το λιμάνι να παραμένει κλειστό από τις 13 Μαρτίου -ελέω κορωνοϊού- οι κάτοικοι της Σιγκαπούρης αναζητούν τρόπους να διαφύγουν της σκληρής καθημερινότητας.

Μία πρώτη λύση στο πρόβλημά τους φάνηκε ότι ενδεχομένως θα δινόταν από το παράδειγμα των «πτήσεων χωρίς προορισμό», οι οποίες ήδη εφαρμόζονται από αρκετές αεροπορικές εταιρείες ανά τον κόσμο. Πρόκειται για πτήσεις, οι οποίες απογειώνονται και προσγειώνονται στο ίδιο αεροδρόμιο, χωρίς ενδιάμεση στάση.

Ωστόσο, μόλις πριν από λίγες ημέρες, η Singapore Airlines, κορυφαίος αερομεταφορέας της χώρας, αρνήθηκε να προχωρήσει στο εν λόγω εγχείρημα, επικαλούμενη το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Αντ’ αυτού, πάντως, αποφάσισε να μετατρέψει τα καθηλωμένα αεροσκάφη σε… εστιατόρια, προσφέροντας την ευκαιρία στους πολίτες να δειπνήσουν στο εσωτερικό ενός πολυτελούς αεροπλάνου.

Παρά την άρνηση της αεροπορικής εταιρείας, οι «πτήσεις χωρίς προορισμό» φαίνεται ότι εντέλει θα ωφελήσουν τους κατοίκους της Σιγκαπούρης. Κι αυτό, διότι άνοιξαν την «όρεξη» των υπεύθυνων στον κλάδο της κρουαζιέρας της ασιατικής νησιωτικής χώρας, οι οποίοι επιθυμούν να εισαγάγουν τις «κρουαζιέρες χωρίς προορισμό». Δηλαδή πλοία, τα οποία δεν θα πραγματοποιούν ενδιάμεσες στάσεις και θα βρίσκονται διαρκώς εν πλω.

Ήδη, οι τουριστικές αρχές της Σιγκαπούρης έχουν προσλάβει ειδική εταιρεία διαχείρισης κινδύνου, προκειμένου να καταρτίσει το απαιτούμενο πρωτόκολλο ασφάλειας. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «The Straits Times», οι συγκεκριμένες κρουαζιέρες θα πραγματοποιούνται με χωρητικότητα της τάξης του 50%.

Τα πρώτα δρομολόγια αναμένεται να ξεκινήσουν τον Νοέμβριο από τις εταιρείες Genting Cruise Lines και Royal Caribbean International. Θα αφορούν μόνου τους κατοίκους της Σιγκαπούρης, οι οποίοι -για να επιβιβάζονται- θα πρέπει να υποβάλλονται σε υποχρεωτικό έλεγχο για Covid-19. Η διάρκεια του ταξιδιού θα είναι τρεις ημέρες. Όσον αφορά την τιμή του εισιτηρίου, θα ξεκινάει από 257 δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, οι αρχές της Σιγκαπούρης έχουν επιβάλλει αυστηρά περιοριστικά μέτρα, κλείνοντας τα σύνορα και απαγορεύοντας τις πτήσεις από και προς το εξωτερικό. Από την 1η Ιουλίου, ωστόσο, έχει υπάρξει μια «χαλάρωση», επιτρέποντας ορισμένα δρομολόγια. Όσον αφορά τις κρουαζιέρες, πάντως, η απαγόρευση του απόπλου θα συνεχίσει να ισχύει έως τουλάχιστον τις 31 Οκτωβρίου.

kathimerini.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση