HomeΚΡΗΤΗΣυνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με την Τοπική Επιτροπή Διαχείρισης Αστερουσίων

Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με την Τοπική Επιτροπή Διαχείρισης Αστερουσίων

Ένταξη των Αστερουσίων στο Παγκόσμιο Δίκτυο Αποθεμάτων Βιόσφαιρας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη επισκέφθηκαν σήμερα, η πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Διαχείρισης Αστερουσίων (ΤΕΔΑ) Θεανώ Βρέντζου – Σκορδαλάκη και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής MAB/UNESCO καθηγητής Μιχαήλ Σκούλλος, μαζί με τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος Μανόλη Φραγκάκη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτισμού του Δήμου Φαιστού Αντώνης Κωνσταντουλάκης και ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής «Πλοηγός» Γιώργος Ζερβός.
Στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Σκούλλος εξέφρασε θερμές ευχαριστίες στον κ. Αρναουτάκη, για τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης στο επιτυχές εγχείρημα της ένταξης των Αστερουσίων στο Παγκόσμιο Δίκτυο Αποθεμάτων Βιόσφαιρας (WNBR) του Προγράμματος MAB της UNESCO. Ακολούθησε λεπτομερής συζήτηση γύρω από τα θέματα που αφορούν αναπτυξιακά θέματα της ευρύτερης περιοχής.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης τόνισε πως τα Αστερούσια έχουν όλα τα χαρακτηριστικά για να αποτελέσουν σημείο αναφοράς στο Παγκόσμιο Δίκτυο για τα Αποθέματα Βιόσφαιρας της UNESCO και μέσα από τις δράσεις που θα προκύψουν μπορεί να αναδειχθεί το περιβαλλοντικό και πολιτιστικό αποτύπωμα της περιοχής, τα διακριτά στοιχεία της πολιτισμικής ταυτότητας και οι προοπτικές ανάπτυξης. «Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε με αποτελεσματικότητα τους ιδιαίτερους τόπους του νησιού, αλλά και τα δίκτυα των ανθρώπων τους, οι οποίοι ζουν και δημιουργούν σε αυτούς» συμπλήρωσε ο κ. Αρναουτάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση