HomeHL-9Ηράκλειο: Πρωτόγνωρο ρεκόρ κλήσεων για τη…στάθμευση

Ηράκλειο: Πρωτόγνωρο ρεκόρ κλήσεων για τη…στάθμευση

3.500 κλήσεις "μοίρασε" η Δημοτική Αστυνομία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα πρωτόγνωρο ρεκόρ καταγράφηκε μέσα στον Σεπτέμβρη, καθώς κόπηκαν αθροιστικά 3.500 κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας στο Δήμο Ηρακλείου. Πρόκειται για ένα απίστευτο αριθμό, αφού για πρώτη φορά διαπιστώνεται ότι μέσα σε διάστημα ενός μήνα χρεώθηκαν τόσες χιλιάδες κλήσεις.

Η απάντηση στο αυτονόητο ερώτημα που προκύπτει συνδέεται με την περιφρούρηση των μόνιμων θέσεων στάθμευσης που έχουν χαραχθεί σε διάφορα σημεία της πόλης. Ωστόσο το γεγονός ότι πολλοί συμπολίτες μας δεν είχαν επαρκώς ενημερωθεί ή ρίσκαραν να παρκάρουν στα σημεία που είχαν οριοθετηθεί με τη μπλε χάραξη, είχε σαν αποτέλεσμα να βρεθούν αντιμέτωποι με το μπιλιετάκι της κλήσης της Δημοτικής Αστυνομίας.

Όπως τονίζει ο πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Μαρίνος Παττακός στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ,
η υπηρεσία είναι υποχρεωμένη να ελέγχει και να διασφαλίζει την τήρηση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στο πλαίσιο αυτό, οφείλει να πραγματοποιεί ελέγχους σε όλα τα σημεία που έχουν χωροθετηθεί για τις ανάγκες στάθμευσης των μόνιμων κατοίκων της πόλης, που θα πρέπει περιφρουρούνται για να μην ακυρωθεί στην πράξη η υλοποίηση του μέτρου.

Αυτό άλλωστε αποτέλεσε και αίτημα των κατοίκων του κέντρου που έχουν στα χέρια τους την κάρτα σταθερής
στάθμευσης και ζητούν από την υπηρεσία να διασφαλίζει την εγκυρότητα και την αξιοπιστία της χρήσης της κάρτας ώστε να έχει αντίκρισμα.

Σύμφωνα με τον κ. Παττακό, εκτός από τους ελέγχους που γίνονται στις οριοθετημένες θέσεις στάθμευσης, καταγράφηκε και μια αύξηση των κινήσεων στο κέντρο της πόλης ακριβώς επειδή ακόμα βρισκόμαστε στην εξέλιξη της τουριστικής περιόδου, ενώ παράλληλα λόγω του ανοίγματος των σχολείων σημειώθηκε μεγαλύτερος κυκλοφοριακος φόρτος.

Όλοι αυτοί οι παράγοντες φαίνεται ότι έπαιξαν τον ρόλο τους στην αύξηση της χρέωσης των κλήσεων που τον προηγούμενο μήνα κατέγραψαν ιστορικό ρεκόρ, καθώς για πρώτη μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα μοιράστηκαν τόσες χρεώσεις παράνομης στάθμευσης.

Ο ίδιος τονίζει ότι οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν τις συνέπειες με τις οποίες θα βρεθούν αντιμέτωποι εάν σταθμεύσουν παράνομα  καταλαμβάνοντας τις χωροθετημένες θέσεις στάθμευσης των μόνιμων κατοίκων του κέντρου.

Όπως είναι γνωστό, για τη χωροθέτηση των θέσεων στάθμευσης στο κέντρο της πόλης ο ιστορικός ιστός μοιράστηκε σε τρεις ζώνες. Η πρώτη ζώνη αναπτύσσεται από τη Γιαμαλάκη, την Αγ.Μηνά, την Κυρ. Λουκάρεως, την πλ. Κορνάρου, την Αβέρωφ, την Ανεμογιάννη και καταλήγει στη Δ. Μποφώρ.

Η δεύτερη ζώνη περνά από την Αγία Τριάδα τη μεγάλη Έβανς και εσωτερικά των ενετικών τειχών.
Τέλος, η τρίτη ζώνη αναπτύσσεται από τη μεγάλη Έβανς και ανατολικά, καλύπτοντας την Ανάληψη, τη Βίγλα ως την Ικάρου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση