HomeΕΛΛΑΔΑΣτο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θέτει το ζήτημα της Αμμοχώστου η κυπριακή κυβέρνηση

Στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θέτει το ζήτημα της Αμμοχώστου η κυπριακή κυβέρνηση

Προσήλωση της Λευκωσίας στην επίλυση του Κυπριακού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Λευκωσία θα θέσει το ζήτημα της Αμμοχώστου στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στις 14 και 15 Οκτωβρίου, όπως δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο κ. Κούσιος τόνισε ότι έχει ήδη κατατεθεί προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και πρόσθεσε ότι η κυπριακή κυβέρνηση έχει προβεί σε παραστάσεις σε θεσμούς της ΕΕ ενώ είναι σε επαφή και με τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Προσήλωση της Λευκωσίας στην επίλυση του Κυπριακού

Παράλληλα, επανέλαβε την προσήλωση της κυπριακής κυβέρνησης στη διαδικασία επίλυσης του κυπριακού προβλήματος, όχι όμως, όπως είπε, «κάτω από απειλές και τετελεσμένα»

Ο Κυριάκος Κούσιος χαρακτήρισε τις αποφάσεις για άνοιγμα μέρους του παραλιακού μετώπου των Βαρωσίων, σοβαρή εξέλιξη. «Με κανένα τρόπο δεν την υποτιμούμε και δεν την υποβαθμίζουμε. Είναι μια αλλαγή στο στάτους κβο. Είναι μια παράβαση του διεθνούς δικαίου και των ψηφισμάτων – όπως έχω πει – του Συμβουλίου Ασφαλείας».

Πρόσθεσε, παράλληλα, ότι πρόκειται για «μια ενέργεια η οποία επιβαρύνει το κλίμα για την συνέχιση των συνομιλιών, ιδιαίτερα μετά την δήλωση του ΓΓ του ΟΗΕ ότι προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλία αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την ανάδειξη του νέου Τουρκοκύπριου ηγέτη».

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τουρκοκυπριακή ΜΜΕ, το μέρος του παραλιακού μετώπου θα ανοίξει την Πέμπτη στις 11:00 το πρωί.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση