HomeΕΛΛΑΔΑΒουλή: Απόλυτο κατηγορώ των κομμάτων στη Χρυσή Αυγή

Βουλή: Απόλυτο κατηγορώ των κομμάτων στη Χρυσή Αυγή

Οι πολιτικές παρατάξεις συμφώνησαν πως πρέπει να χτιστεί ένα τείχος προστασίας απέναντι στα φαινόμενα φασισμού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την απερίφραστη και κατηγορηματική καταδίκη των ενεργειών της Χρυσής Αυγής αλλά και της ναζιστικής ιδεολογίας που στέρησε τη ζωή του Παύλου Φύσσα, εξέφρασαν στη Βουλή τα κόμματα.

Με μια και ενιαία φωνή, οι πολιτικές παρατάξεις συμφώνησαν πως πρέπει να χτιστεί ένα τείχος προστασίας απέναντι στα φαινόμενα φασισμού προκειμένου να μην υποχρεωθεί η ελληνική κοινωνία να ξαναζήσει τις σκληρές στιγμές της τελευταίας οκταετίας.

Τσακαλώτος: Υπάρχουν στιγμές που δεν σιωπά κανείς
«Αύριο δεν είναι μια κανονική μέρα αλλά μια πολύ σημαντική στιγμή τη δημοκρατία, τη χώρα και την Ευρώπη», είπε αρχικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και πρόσθεσε: «θα πουν κάποιοι ότι η νομοθετική εξουσία δεν πρέπει να παρεμβαίνει στη δικαστική. Αλλά υπάρχουν στιγμές που δεν σιωπά κανείς. Αύριο πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον Παύλο Φύσσα, για τους Αιγύπτιους ψαράδες, τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, να δικαιωθούν μετανάστες που στην ΕΕ είναι θύματα ναζιστικής δράσης». Αμέσως μετά την τοποθέτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σήκωσαν πλακάτ που σχημάτιζαν τη φράση «Δεν είναι αθώοι»

«Η παράταξή μας, από τη στιγμή που γεννήθηκε ήταν σε όλη τη διάρκεια, είναι σήμερα και θα είναι και στο μέλλον κατά κάθε μορφής φασισμού», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Σπ. Λιβανός σημειώνοντας ήταν η κυβέρνηση του κόμματός του αυτή που έπραξε αυτό που έπρεπε και οδήγησε τους εγκληματίες στη φυλακή.  «Ο  δημοκρατικός κόσμος είμαστε μαζί στον αγώνα αυτό! Έχουμε δημιουργήσει ένα τείχος δημοκρατίας απέναντι στον ναζισμό. Έχουμε, απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, θα κάνει το σωστό», είπε.

Λοβέρδος: Συμμετέχουμε στην προσπάθεια

«Έχουμε παρακολουθήσει τις εξελίξεις από τη δολοφονία και μετά από κοντά και τα στελέχη μας από τη πρώτη γραμμή. Είμαστε αυτοί που συμμετέχουμε στη προσπάθεια να είναι η μέρα δίκης μέρα ζωντανή μνήμης της δολοφονίας», σημείωσε από τη πλευρά του ΚΙΝΑΛ, ο Ανδρέας Λοβέρδος υπογραμμίζοντας πως δεν πρέπει να επηρεαστεί η κρίση των δικαστών για την αυριανή απόφαση.

Παφίλης: Λαϊκή απαίτηση να μπουν οι ναζί στη φυλακή

«Είναι λαϊκή απαίτηση οι ναζί, εγκληματίες να μπουν στη φυλακή, να καταδικαστούν με ανώτατες ποινές και όχι με βάση πρότασης της εισαγγελέα που αθωώνει τη ΧΑ και υιοθετεί την επιχειρηματολογία της», τόνισε ο Θ. Παφίλης από το ΚΚΕ γνωστοποιώντας πως το κόμμα του θα βρίσκεται στη δίκη κάνοντας κινητοποίηση.

«Περιμένουν να τελειώσει η ιστορία αυτή αύριο. Η κοινωνία έχει ευθύνη που τους έβαλε στη βουλή αλλά και το πολιτικό σύστημα που οδήγησε ένα τμήμα των ψηφοφόρων στην επιλογή της Χρυσή Αυγή», είπε ο Κ. Χύτας από την Ελληνική Λύση, με την Φ. Μπακαδήμα του ΜεΡΑ25 να κλείνει την συζήτηση λέγοντας: «ναι πρέπει να δημιουργήσουμε τείχος που θα κρατήσουμε την ΧΑ εκτός. Θα είμαστε ναι όλοι εκεί αύριο όχι για να επηρεάσουμε αλλά ως εκπρόσωποι του λαού οφείλουμε να κρατήσουμε ζωντανή μνήμη τη μνήμη του Π. Φύσσα».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση