HomeHL-SportsΤσιτσιπάς: Στους «8» του Roland Garros για πρώτη φορά στην καριέρα του

Τσιτσιπάς: Στους «8» του Roland Garros για πρώτη φορά στην καριέρα του

O Έλληνας τενίστας δεν απειλήθηκε ποτέ από τον Βούλγαρο αντίπαλό του και τώρα θα αντιμετωπίσει το Νο. 12 του κόσμου Αντρέι Ρουμπλίεφ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Mετά από ένα συναρπαστικό ματς o 22χρονος Έλληνας τενίστας, Στέφανος Τσιτσιπάς, έφτασε για δεύτερη φορά στους «8» Grand Slam τουρνουά, μετά το Australian Open του 2019.

Χωρίς να απειληθεί ουσιαστικά παρά μόνο στο 2ο σετ όπου πήγε στο τάι μπρεικ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε με ένα καθαρό 3-0 το Νο. 20 της παγκόσμιας κατάταξης και πέρασε για πρώτη φορά στα προημιτελικά του χωμάτινου Όπεν.

Με 6-3, 7-6 (9) και 6-2 επικράτησε του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ στο «Philippe Chatrier» και έγινε ο πρώτος Έλληνας που φτάνει στα προημιτελικά του Roland Garros.

Με ένα φοβερά αξιόπιστο πρώτο σερβίς και εκρηκτικό cross court forehand, ο Έλληνας τενίστας δεν απειλήθηκε ποτέ από τον Βούλγαρο αντίπαλό του και τώρα θα αντιμετωπίσει το Νο. 12 του κόσμου Αντρέι Ρουμπλίεφ, από τον οποίο έχασε πρόσφατα στον τελικό του Αμβούργου.

Στο πρώτο σετ ο Τσιτσιπάς, Νο 6 στον κόσμο και 5 στο ταμπλό, έδειξε τις διαθέσεις του και το κατέκτησε με 6-3, όμως στο δεύτερο έγινε ντέρμπι με τον «Ντίμι» να μην τα παρατάει, οι δύο παίκτες κράτησαν τα σερβίς τους μέχρι το τέλος και οι διαφορές λύθηκαν στο τάι μπρέικ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε δύο σετ πόιντ στο 6-5 και στο 7-6 και τελικά να εκμεταλλεύεται το τρίτο του, αφού πρώτα αποσόβησε τις δύο ευκαιρίες του Ντιμιτρόφ, Νο 18 του ταμπλό, και στην τρίτη του προσπάθεια σφράγισε το σημαντικό προβάδισμα με 2-0 στα σετ.

Στο τρίτο σετ οι αντιστάσεις του αντιπάλου του είχαν μειωθεί, με τον Έλληνα πρωταθλητή να φτάνει σε μια εκπληκτική νίκη με straight set νίκη.

cnn.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση