HomeHL-SportsΠΑΟΚ ΟΦΗ 3-0

ΠΑΟΚ ΟΦΗ 3-0

Δύο δοκάρια οι «ασπρόμαυροι», ένα οι Ηρακλειώτες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα πέτυχε την Κυριακή ο ΠΑΟΚ απέναντι στον ΟΦΗ, πολύ πιο δύσκολα βέβαια απ’ ότι δείχνει το τελικό 3-0.

Οι «ασπρόμαυροι» προηγήθηκαν αρκετά νωρίς με τέρμα του Ελ Καντουρί (8’), ωστόσο τα… βρήκα σκούρα απέναντι στους Ηρακλειώτες που είχαν αρκετές ευκαιρίες στο β’ ημίχρονο για να φέρουν στα ίσα το ματς στην Τούμπα.

 Όλα αυτά μέχρι την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο του Σφιντέρσκι, ο οποίος με δύο γκολ στο 89’ και στο 90+2′ κλείδωσε το «τρίποντο» για το συγκρότημα του Φερέιρα, που έπαιξε με τη… φωτιά αλλά εν τέλει δεν… κάηκε.

Δύο δοκάρια είχε ο ΠΑΟΚ και ένα οι αξιόμαχοι Κρητικοί.

Με τον Μάτος στην ενδεκάδα του για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν ο ΠΑΟΚ μπήκε στο παιχνίδι απολύτως επιθετικά έχοντας δυο καλές ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά.

Αρχικά στο 3′ με σουτ του Τσόλακ που έδιωξε σε κόρνερ ο Βάτερμαν και από το κόρνερ αυτό, ο Μάτος να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι των Κρητικών. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και στο 6′ από επικίνδυνο γύρισμα του Ουές ο Ζ. Ζίφκοβιτς απομάκρυνε.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να είναι επιθετικός και να αναζητά το γκολ το οποίο ήρθε και νωρίς.

Στο 9′ ο Ελ Καντουρί συνεργάστηκε με τον Σβαμπ και σαν τελικός παραλήπτης της μπάλας με καλό σουτ παραβίασε την εστία του ΟΦΗ για να ανοίξει το σκορ (1-0).

Η ομάδα του Σίμου δεν κατέθεσε τα όπλα και στο 20′ ο Ναμπί με δυνατό γωνιακό σουτ απείλησε τον Ζίφκοβιτς που όμως με εκτίναξη απομάκρυνε σε κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι έχοντας επαναπαυθεί με το γκολ που σημείωσαν μείωσαν τους ρυθμούς τους.

Στο 34΄ πάντως πλησίασαν στο 2-0 όταν από σέντρα του Τσόλακ ο Σβαμπ βρέθηκε σε θέση βολής σούταρε χωρίς χρονοτριβή αλλά ο Βάτερμαν αποσόβησε τον κίνδυνο.

Ο ΟΦΗ απάντησε με μια εξαιρετική φάση και μεγάλη ευκαιρία στο 36′ όταν το δυνατό σουτ του Ναμπί, τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Ζ. Ζίφκοβιτς.

Οι Κρητικοί σε όλο το πρώτο μέρος έδειξαν υποδειγματική τακτική στον αγωνιστικό χώρο, δεν κλείστηκαν επ ουδενί και είχαν 6 τελικές έναντι 5 του ΠΑΟΚ με δυο πολύ καλές ευκαιρίες.

Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του περιορίστηκε σε σίγουρες αλλά αργές επιθέσεις που του απέφεραν το ένα γκολ και με το οποίο έδειξε επαναπαυμένος.

Στην επανάληψη ο ΟΦΗ με την προσθήκη του Στάρτζεον στο σχήμα του ξεκίνησε επιθετικά και στο 57′ ωραίο σουτ του Ναμπί, μπλόκαρε ο Ζ. Ζίφκοβιτς.

Στο 61΄ο Αντρ. Ζίφκοβιτς απάντησε με ισχυρό βολέ, που έδιωξε σε κόρνερ ο πολύ καλός Βάτερμαν και το παιχνίδι συνέχισε να διατηρεί μια ποιότητα και ομορφιά από δυο τεχνικές ομάδες.

Στο 64′ γκολ του Σαρδινέρο ακυρώθηκε ως οφ-σάιντ ενώ ο Γιάννου έχασε μοναδική ευκαιρία από κοντά στο 78′ και αμέσως μετά μια ακόμα καλύτερη ο Σελίμοβιτς που έστειλε καρφωτή κεφαλιά άστοχα από το κέντρο της περιοχής του Ζίφκοβιτς.

Στο 82′ νέα μεγάλη ευκαιρία χάθηκε για τον ΟΦΗ πάλι με το Ναμπί, που σούταρε στην γωνία και να διώξει με τα πόδια ο Ζ. Ζίφκοβιτς. Ο τελευταίος που ήταν και ο πολυτιμότερος για την ομάδα του μπλόκαρε θετικά και μια κεφαλιά του Σταρτζεον.

Η νίκη του ΠΑΟΚ οριστικοποιήθηκε στο 89′ με κεφαλιά του Σφιντέρσκι σε κόρνερ του Σβαμπ (2-0) ενώ στο 90′ σουτ του Τζόλη βρήκε το αριστερό δοκάρι του ΟΦΗ.

Στο 92′ σε νέα αντεπίθεση του ΠΑΟΚ ο Κάρολ Σφιντέρσκι ξαναπαραβίασε την εστία του Βάτερμαν με έξυπνο ψηλοκρεμαστό σουτ βλέποντας τον κρητικό τερματοφύλακα εκτός εστίας και η νίκη του Δικεφάλου πήρε διαστάσεις σε ένα παιχνίδι απέναντι στον πολύ καλό και επικίνδυνο ΟΦΗ που σαφώς και αδικείται από το τελικό 3-0.

Κίτρινες: Ελ Καντουρί, Ινγκασον, Μεγιάδο, Σελίμοβιτς, Νέιρα, Διαμαντής.

Διαιτητής: Γεώργιος Τζοβάρας
Βοηθοί: Χρήστος Τζιώτζιος – Παναγιώτης Σακκάς
4ος Διαιτητής: Κωνσταντίνος Τσέτσιλας

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέϊρα): Ζ. Ζίφκοβιτς, Μάτος (73′ Λύρατζης), Γιαννούλης, Ινγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Τσόλακ (81′ Σφιντέρσκι), Πέλκας (74′ Τζόλης), Α. Ζίφκοβιτς (86′ Εσίτι).

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Βάτερμαν, Ουές, Μαρινάκης (72′ Λυμπεράκης), Διαμαντής, Σελίμοβιτς, Κοροβέσης (72′ Γιάννου), Στάικος (46′ Στάρτζεον), Ναμπί, Νέιρα, Μεγιάδο (85′ Σολίς) και Σαρδινέρο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση